Реклама / Ads
62| 9643 |05.03.2015 ПОЛИТИКА

Бъчварова – шеф на МВР, Лазаров и Писанчев - аут

.
Премиерът Бойко Борисов Източник: Булфото
Премиерът Борисов се появи изненадващо в Народното събрание и обяви, че ще предложи Румяна Бъчварова за мястото на подалия оставка Веселин Вучков, за да няма спекулации с имена. Оставките на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев ще бъдат поискани, заяви още Борисов и каза, че ще го предложи още на следващото заседание на Министерски съвет.
 
"Знам, че нямам абсолютно никаква зависимост. Единствената ми цел е била тази част от НС да бъде спокойна, че няма пак да има ченгеджийски номера – лиани, червеи, маймуни и всичко останало", каза ядосано Борисов.

"Излиза, че Писанчев, за когото директорът на ФБР даде отлична оценка, английските служби също, но излиза, че опитвайки се да правят това нещо за спокойствие в службите, аз съм зависимият човек в държавата, въпросът е кой управлява държавата, кой управлява Борисов, всеки, който ме знае, знае, че съм неуправляем", заяви Борисов.

"Казах, колеги, утре ще дойда в НС, ще искам оставките на Писанчев и Лазаров, ще им благодаря, че работиха почтено, за да няма никакво съмнение по тази тема. Моля, тези, които са се подписали под споразумението, да бъдат в зала, за да не се налага колегите да проявяват държавна отговорност да ни подкрепят, както вчера е станало. (Борисов визира отсъствието на РБ в пленарната зала – бел. р.).

Това е нестабилността на правителството, не Писанчев и Лазаров. Те, ако искат, ще си дадат оставката, да ни съдят, ако искат, каквото искат да правят", заяви разпалено Борисов.

"На следващия МС аз ще ги предложа, защото ситуацията, която в момента тече извън тази зала, е че има задкулисие. Това ме извади от равновесие, може би целта вчера беше именно такава. Ако това са целели, правилно са го пресметнали, това не мога да го понеса”, заяви Борисов.

"Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието и гражданската квота. По никакъв начин милиционерски номера да не минават повече. Дано от БСП, ДПС и Атака ме разберат правилно. Ще положа огромни усилия виновните да бъдат разследвани. Щеше да бъде прекрасно, ако имахме политическа култура, сега да седнем заедно с опозицията на тези важни места. Следват тежки месеци и тежки времена. За изминалите години и ние имаме своите вини, това е факт. Ще предложа Румяна Бъчварова за вътрешен министър.

Надявам се и ГЕРБ, и РБ да оценят жеста, че искам гражданското начало. Надявам се с това да спрат манипулациите, на които много хора се поддават. Да се надяваме, че ДПС и БСП във важни моменти няма да се съобразяват с това кой с какво ще ни закичи като коментар", уточни още Борисов.

Некоректно към ГЕРБ е това, че вие във важните гласувания създадохте усещането, че ДПС ни подкрепя. Това е политическа култура за мен, защото ако не беше минал плоският данък, ако се беше приело това, което БСП предложи да падне, ГЕРБ нямаше да остане в правителството. Отдавна вие щяхте да сте си по родните домове, а ДПС да излиза като задкулисен играч, който ни държи, допълни Борисов от парламентарната трибуна.

„Предварителното отчуждение, което БСП преправи в предишния мандат, ако не беше прието, нито една програма на ГЕРБ за строителство нямаше да се случи. Ако ние бяхме четирите партии, подкрепящи правителството, какво значение щеше да има ДПС как гласува”, заяви той. „Изведнъж се получи нова маневра, че Борисвов пази Писанчев и Лазаров, защото е зависим. Не само, че бяха разсеяни от фаянса, дърветата ми броиха, улуците ми разглобиха, ако е имало нещо, въобще нямаше да ми простят, а нямаше такива могъщи служби да дойдат да седнат с мен на една маса, камо ли да ме канят от Берлин до Белия дом. Разбирам тази опорна точка. Защо ние си го причиняваме? Излиза, че г-н Писанчев, за който ГЕРБ даде отлична оценка, английските служби също, опитвайки се да правя това нещо за спокойствието на службите, аз съм зависимия човек”, каза още министър-председателя.

Визитка Румяна Бъчварова
Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка.

Завършва Софийския университет със специалност „Социология“.  
Преминала е обучение за избирателната система и предизборната кампания в САЩ и политически кампании и кадрова политика в Консервативната партия на Великобритания.
В периода от 1985 до 1995 г. е ръководител отдел „Анализ на програмата“ в Българското национално радио.
Притежава дългогодишен опит в маркетинговите и медийните проучвания, комуникациите, връзките с обществеността и рекламния пазар.
Автор и участник е в проекти и проучвания в областта на потребителския и рекламния пазар, медиите и общественото мнение.
От 2009 до 2013 г. е началник на политическия кабинет на министър-председателя и секретар на Съвета за развитие при Министерски съвет.
От 2014 г. до момента е консултант по проекти в  МЛ Консулт.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 6864 |05.03.2015 Р. Бъчварова шикалкави за оставката на Вучков, брани Борисов . 44| 7786 |04.03.2015 Лазаров уволни шефа на МВР . 7| 6927 |12.02.2015 Депутатите спасиха Лазаров и Писанчев за ужас на професионалистите . 39| 15656 |21.01.2015 Само във Фрог: Лазаров виси на косъм заради „Южен поток”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads