Реклама / Ads
0| 5413 |10.04.2016 ПОЛИТИКА

Бъчварова: Премиерът безпрекословно ме подкрепя; няма да се откажа

.
Румяна Бъчварова
Не бих искала да тълкувам ситуацията в личен план. Не се отчайвам от резултата, защото разбирам колко е трудно на всички, които са били в тази система, да я погледнат по друг начин. Но разбирам собствената си мисия в това да направим нещо по-добро за тази система – да работим за служителите, така че да бъде по-добре за гражданите.
 
Това коментира в предаването „Неделя 150“ на БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова след отхвърлянето на законопроекта за промени в закона за МВР във вътрешната комисия на парламента:

Законопроектът бе работен почти година от всички членове на комисията, които бяха с мен, преминал е обществено обсъждане, отразява бележките на всички министри и е подписан от премиера. Това възможно най-голямата прозрачност за закона.

 

Няма да се откажа, защото съм убедена, че такава промяна в МВР е необходима, отбеляза още вътрешният министър. Запитана какво ще предприеме, ако законопроектът срещне силна парламентарна съпротива, Бъчварова обясни, че ще изчака три месеца, законопроектът ще бъде прегледан и внесен отново. Тя обясни, че би приела всички разумни препоръки, които не променят философията на това което се предлага. Партията, която не е провела нито една реформа, се опитва да определи кога да се правят реформи и аз не приемам този момент, заяви още Румяна Бъчварова по повод възраженията на левицата по законопраекта.

 

Според нея БСП излиза с политическа съпротива и с тезата за „подходящо време за реформи“, като цели да се даде знак към правителството, че не се одобряват неговите реформи.

 

Винаги съм имала безпрекословната подкрепа на премиера, декларира Бъчварова. Тя очерта постиженията на ведомството си за една година, като подчерта, че идеята е системата да се подреди по начин, по който тя не е работила досега: Справяме се изключително добре на границата, поддържаме готовността си за терористична заплаха, ГДБОП работи изключително добре след преструктурирането, полицията е изключително активна, подготвихме реформата в МВР, започнахме нов подход за ограничаване на битовата престъпност.

 

Проверените лица и автомобили се измерват в хиляди. Не използваме символиката с имената, за да има разлика в усилията ни, да не акцентираме върху пи ар елемента и за да можем да си вършим спокойно работата. Румяна Бъчварова обясни това, запитана за резултатите от провежданата операция срещу показните кортежи и носителите на публична агресия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6701 |14.02.2016 Премиерът Борисов ще участва в срещата на V4 за кризата с мигрантите . 22| 7118 |12.01.2016 Премиерът: Местан настъпил руска мина?! За Путин аз съм си виновен! . 37| 5903 |30.11.2015 Премиерът: С поршета протестират срещу винетките . 7| 4969 |17.11.2015 Премиерът: Полагаме огромни усилия, за да осигуряваме по-добри условия за живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads