Реклама / Ads
72| 8768 |11.12.2020 ПОЛИТИКА

Бизнесменът Павел Вълнев: Правилото днес е „гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС“

.
Павел Вълнев
В парламента реално опозиция няма. По време на обиколките ми из страната видях масово практиката „гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС“. Симбиозата между двете партии е толкова голяма, че не е ясно коя от тях е управляващата.
 

Това заявява във видео интервю за „Студио Банкеръ“ бизнесменът Павел Вълнев, зам.-председател на партия „Републиканци за България“.


В интервюто Павел Вълнев каза още:

 

Във Велинград ГЕРБ печели изборите с 10 хил. гласа, ДПС и БСП общо имат около 3 хил. гласа. Назначава се общински съвет, начело с представител на победителите, но идва Влади Горанов и нарежда той да бъде заменен с човек на ДПС, иначе щял да фалира общината.

 

В момента се харчат 3 млрд. за една тръба, която може да остане неизползваема за България, с идването на демократите на власт ва САЩ. Да не говорим, че тази тръба не струва повече от милиард.

 

За да се инвестират правилно, трябва ясна визия какво искаме да постигнем, сектор по сектор. Напълно постижим е влак-стрела, който да свързва София, Варна и Бургас, а по-късно и околни балкански държави. Това ще стимулира туризма – стигаш от столицата до морето за 1 час, - ще спадне трафикът по магистралите, ще намалеят транспортните злополуки. Много важна е и една магистрала в планински терен, която да тръгне от Благоевград, през Банско, Разлог, Гоце Делчев, Доспат, Девин, Смолян – тя ще развие тези изостанали региони, ще свърже зимните курорти, ще ги превърне и в летни.

 

Аз съм дясно мислещ човек и нямам слабост към синдикатите, защото пречат на едрия бизнес. В България те са паразитна група, която не помага нито на работниците, нито на бизнеса.

 

В България докато откриеш фирма и стартираш, вече са ти поискали рушвети от няколко места. В Америка съществува т. нар. small business administration – държавна структура, която подкрепя пред банките проекти на кандидати без кредитно досие.

 

Ние нямаме държавна подкрепа за стартиращи малки и средни бизнеси, които са гръбнакът на всяка икономика. В Щатите институциите са работещи, всичко се случва по правилата, а конкуренцията работи в полза на по-добрия. У нас конкуренцията се изразява в близост до властта. Затова нямаме реален бизнес и се разчита на държавни поръчки и европрограми. Данъците са ниски, но липсва сигурност. Неслучайно „Майкрософт“, и „Амазон“ инвестираха в Гърция.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5787 |19.11.2020 Цветан Цветанов и Павел Вълнев се срещнаха със симпатизанти в Кърджали . 9| 6021 |12.11.2020 Павел Вълнев: Северна Македония е много важна за нас и България трябва да използва практично позицията си на член на ЕС . 1| 5006 |11.11.2020 Павел Вълнев: Републиканци за България е единствената алтернатива за противодействие на ДПС . 5| 5922 |05.11.2020 Павел Вълнев: Подкрепяме българските лекари в борбата им с коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads