Реклама / Ads
77| 5898 |09.06.2011 ПОЛИТИКА

Бойко Борисов: Президентският пост не е нужен на ГЕРБ

.
Бойко Борисов
Президентският пост не е нужен на ГЕРБ. Нашата цел са местните избори. Имаме премиер и шеф на парламента, имаме достатъчно много власт. Това обяви във видео интервю по Нова ТВ премиерът Бойко Борисов.
 

Омръзна ми такива като тебе само да ме питат кога ще стана президент. Спрете повече да ми задавате този въпрос. В условията на криза оставам на премиерския пост и ще си свърша започнатата работа. Така Борисов атакува водещия Евгени Генчев.

Премиерът очерта като основен противник на предстоящите избори БСП, но не омаловажи и кандидатурата на Меглена Кунева.

Той не подмина и скандалната тема с избора на Владимира Янева за шеф на СГС и оставките на няколко магистрати.

Що за наглост е всичко това. Лошо е, ако Янева е в приятелски отношения с Цветанов. Въпреки, че има 15 години стаж като съдия и 3 като прокурор, излиза че няма право на професионална кариера. А от години всички съветници на президента Първанов са заели възлови позиции в съдебната система. Вместо да критикува, нека Лазар Груев си припомни как стана шеф на ВКС и имаше ли друг претендент за поста освен него, разгневи се Борисов.

Като четете социологически агенции, кажете коя инстиция е най-одобрявана и коя е най-критикувана от обществото, попита премиерът отново водещия. Явно не сте чели до край проучванията, продължи лидерът на ГЕРБ и ясно посочи, че хората одобряват най-много работата на полицията и е най-критични са към действията на съдебната система.

Волен Сидеров не беше избран вчера за шеф за комисията по корупция, защото това означава пред световната общност и пред българските граждани, че ние толерираме боя пред джамията в София и крайните изявления на лидера на "Атака". С поведението си Сидеров застрашава етническия мир и ние не можем да го подкрепяме, заяви Борисов.

Той определи досегашната подкрепа на "Атака" към ГЕРБ за джентълменска и подчерта, че Волен Сидеров никога не е искал услуги и постове за това.

Разчитам на здравия разум на Сидеров да се освободи от емоциите си, каза още премиера.

Борисов потвърди за пореден път, че правителството е отделило 20 млн. лева за вдигане на минималната работна заплата, а до 5 дни ще бъде ясно и какъв ще е прагът за повишаване на най-ниските пенсии в страната.

Не искам да давам празни обещания и да лъжа. Това е състоянието на икономиката ни. Не можем да си позволим варианти като в Гърция и Португалия, каза премиерът.

Бойко Борисов бе категоричен, че въпреки кризата приходите в хазната се събират максимално. И независимо от слуховете във вестниците, през следващите 3 месеца шефът на НАП Красимир Стефанов няма да бъде сменян.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 71| 5653 |08.06.2011 Борисов: Ще се боря за президент, но след 5 години . 29| 6390 |08.06.2011 Бойко ще даде! . 103| 8460 |25.05.2011 Б. Борисов: Не е изключен вариант избори 3 в 1! . 75| 5944 |14.05.2011 Б. Борисов: Няма да се дам на комунистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads