Реклама / Ads
37| 6971 |18.09.2012 ПОЛИТИКА

Волен Сидеров: След време ще купуваме ток от Турция

.
Мисля, че е абсолютна демагогия увеличението на минималната заплата от 290 на 310 лв. Това е нищо. Ние предлагаме минималната заплата да е 1000 лв, а пенсия 500 лева.
 

Направили сме тези предложения на базата на средното европейско заплащане. Българите не сме по-низши хора от белгийците, французите и т.н. Това каза лидерът на "Атака" Волен Сидеров в сутрешния блок на БНТ.

Според Сидеров БВП на България на глава от населението е около 40-50% от средноевропейския. При минимална заплата 1500 евро в Люксембург, в България трябва да е 750 евро, а не 145 лв. Те казват, че икономическият модел го налага. Има възможности да се вземат пари.

По-голямата част от депутатите в ГЕРБ са милионери и не им пука колко взима българинът. Искам българите като работят да получават достойно заплащане. Който политик казва, че това е положението - да си ходи. Могат да дойдат пари от съкращаване на държавната администрация и с всичко около нея - като десетки агенции и областни оправи, могат да бъдат закрити цели министерства, заяви Сидеров.

Скандалът с АЕЦ "Белене" той коментира с думите, че България е поръчала едни реактори, руската фирма ги е изпълнила, но после не искаме да ги сложим. "Правителството знаеше, че така ще стане, че "Атомстройекспорт" ще заведе иск. Кабинетът на ГЕРБ се поставя в услуга на САЩ и Турция. За нас руските централи са лоши, но за Турция не са", заяви той.

Според Сидеров има някаква договорка между кабинета и турската страна и най-вероятно ще купуваме ток след време от тях. "Естествено, най-вероятно, са получили нещо за това", категоричен е Сидеров.

"Искаме богатствата на страната ни да стоят в България, а не да отиват в чужди държави", смята още лидерът на "Атака". Попитан защо е спрял да подкрепя премиера, Волен Сидеров заяви, че след време Бойко Борисов е сменил курса и е естествено той да спре да го подкрепя заради това.  "Преди той говореше за това, че ЧЕЗ и Е-ОН са монополисти, че изнасят печалбите от страната ни, започна да има една туркофилска политика и аз спрях да го подкрепям", заяви Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 7073 |12.09.2012 Сакскобургготски: След 20 години ще съжаляваме за АЕЦ "Белене" . 93| 10496 |30.06.2012 М. Димитров и Н. Нейнски си тръгват от СДС след изборите? . 140| 10054 |06.06.2012 Е. Сугарев: СДС и ДСБ едва ли ще влязат в следващото НС . 53| 7330 |28.05.2012 НДСВ: В следващия парламент ще управлява ’коалиция на възможното’

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads