Реклама / Ads
16| 8320 |10.07.2019 ПОЛИТИКА

Бойко Ноев: Русия проби службите ни, като гол охлюв сме

.
Бойко Ноев
Днес е много добър ден за бългаската авиация и отбрана. Не съм много навътре в сделката. Не вярвам да има подводни камъни. МО няма да се надене на такива камъни. Това каза Бойко Ноев по БТВ във връзка с договора за Ф-16.
 

Въпросите за модернизацията бяха порочно поставени. Депутатите не бяха добре подготвени по темата. Много параметри се наложи да се подменят. Въпросът за изтребителя се превърна в битка на президента. Хората около него превърнаха тази битка в игра с нулев резултат. Те от началото държаха на друга опция. Президентът никога не е отричал, че това, което взимаме е много по-добро от Грипен. Скъсва се пъпната връв с едно минало. Хиляди хора са прекарали живота си, летци, с това минало. Много изостанахме. Но сега сме в предните редици-ще имаме най-добрата авиация. Да не се допусне конфликт между пилотите на старите и новите самолети.

 

МО да решат тези въпроси по най-добрия начин. Бронираната машина на Германия е най-добра. Тя ще излезе 1 млрд. лв. Това е стратегическо решение. А не с него да се занимават експерти. България трябва да обсъди с Германия този въпрос на най-високо равнище. В България два фактора влияят на сигурността. Единият-едноличното управление на Борисов. Той е добър човек, но институционалността запада.


Русия иска да е велика държава. И нищо не можем да им кажем. Те търсят слабите звена. България е слабото звено заради разбиване на службите. Потресен съм от конгреса на ГЕРБ. Там имам приятели.


Случващото се във военното разузнаване е един фарс. Нека ходилите прокурори в Русия, да дойдат и да кажат защо са ходили там. Цвета Караянчева заявява в Москва, че кани руснаците да ремонтира СУ-25. Тя не разбира какво е това. Сега да я питат кой й е казал да ги покани. Българската прокуратура спря разследването за Новичок. Прокуратурата ги е страх да питат Русия. Държавниците ни не стават за пет пари. Русия проби службите ни. Тук е център за действие на руската агентура. Ние сме като гол охлюв, уязвим от всякакви въздействия. Не може Борисов да води чалгаджийски разговори с премиера на Сърбия. Той за всичко се изказва. Даже и за прасетата. Това разбива държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 11551 |06.07.2019 Външният министър на Сърбия хули Бойко Борисов и България . 2| 5752 |25.06.2019 Украинската делегация напусна шумно Съвета на Европа заради Русия . 0| 5091 |25.06.2019 НАТО зове Русия да се върне към договора за ракетите до 2 август . 41| 18669 |08.06.2019 В Русия недоволни, че Румен Радев забравил Съветската армия, Си Цзинпин едва не паднал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads