Реклама / Ads
8| 5942 |25.09.2017 ПОЛИТИКА

Борисов: Не съм на панаира, да си стоплям отношенията с Гергов

.
Не вярвам да има такъв идиот в държавата, който да мисли, че съм тук, за да си стоплям отношенията с някого. Няма да е европейско да дойда в панаира и да кажа „Гергов да не е до мен” заяви премиерът
 
Бойко Борисов и Георги Гергов си стиснаха ритуално ръцете днес, на откриването на Есенния международен панаир. Мажоритарният собственик на изложението посрещна премиера още на входа и двамата си подадоха ръце с широки усмивки. Този жест предизвика журналистически въпроси, като единия от тях бе дали днешната визита на министър-председателя няма да се приеме от мнозина като знак за затопляне на отношенията му с Георги Гергов и БСП. Не вярвам да има такъв идиот в държавата, който да мисли, че съм тук, за да стоплям отношения някого. Тук сме да открием пловдивския панаир, който е толкова традиционен, от толкова години се прави. Тук има огромна численост на български компании, на иновации от цял свят, търгува се тук. Наслушах се на такива глупости. Ще е глупаво, няма да е европейско ако щете, да дойда в панаира и да кажа „Гергов да не е до мен” или „Да не идва на откриването”, подчерта министър-председателят.

И допълни, че има проблеми във Варна и панаира, но те трябва да бъдат решени по един нормален път те да се решат. Аз не съм го давал пловдивския панаир, много преди мен е купен той. Така че г-н Гергов си носи и политическата, и партийната и цялата отговорност, допълни Борисов.

Като стопани може са кажем, че ние си даваме добра оценка, може и нескромно да ви звучи. Панаирът е огледалото на държавата и никой не може да каже, че в нея не се случват положителни неща. Трябва да си черноглед или тепегьоз, за да смяташ, че в България няма напредък. Аз съм човек от бизнеса и не мога да си противореча- виждате какво е в панаира днес и ние това го работим съвместно с държавата. Благодаря на премиера, че днес е тук. Бизнесът иска това да види подкрепа от страна на правителството, каза на свой ред домакинът на днешната събитие Георги Гергов.

Бойко Борисов се спря и на разговорите, които е водил с областния лидер на БСП след изборите. Едно единствено нещо е водено като преговори. Гергов тук може да го потвърди. Говорихме за председател на парламента. Той се обади, аз му се обадих. Моята партия беше против. Въпреки това обаче ние казахме „Да” заради политическата стабилност и за председателството. Никога не сме говорили за коалиция. Нито те са искали, нито ние сме искали. Щеше да е спокойно и добре всички в тези шест месеца да сме по-задружни, и затова го предложихме. Отидохме и преговаряхме ясно и публично, заяви премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4752 |24.09.2017 Борисов: Трудно мога да съм спокоен . 15| 14476 |19.09.2017 Руски сайт разби Борисов: Прави салтомортале и се опитва да се приземи на два стола . 7| 4853 |19.09.2017 Радев към Борисов: Национална сигурност не се гради със смяна на позицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads