Реклама / Ads
6| 3984 |09.01.2023 ПОЛИТИКА

Владислав Панев: Не виждам реформаторско настроено мнозинство в ГЕРБ

.
Владислав Панев
Депутатът Владислав Панев каза по БиТиВи, че от ГЕРБ говорят различни неща всеки ден. В този смисъл не може да им се има доверие, че ще носят отговорност и ще бъдат последователни, защото днес техните общински съветници дори не са се появили на сесията, на която се решава съдбата на Пловдивския панаир. С този акт се предоставя пълен контрол на Георги Гергов върху Панаира.
 

Владислав Панев от Демократична България посочи, че днешната абдикация на общинските съветници на ГЕРБ в гр. Пловдив показва, че Г. Гергов вече може да прави каквото си иска с Панаира. Според Панев темата с „Джемкорп“ цели изместване на вниманието от ключовите проблеми, които България трябва да реши, тъй като „Джемкорп“ е много далеч от дневния ред на държавата. Владислав Панев изтъкна, че откакто "ГЕРБ не управляват, не се случват кражби на фирми. Това означава и ръст на икономиката."

 

Панев посочи, че ако Демократична България получи мандата ще има преговори в НС и ще се види какво е мнението на ГЕРБ за съдебната реформа, както и за ролята на Главния прокурор. Тогава ще се прецени каква е реалната ситуация, защото Панев каза, че "не виждам реформаторско настроено мнозинство в ГЕРБ."

 

Панев заяви, че темата за "новия обществен договор", която предлага Борисов показва само неговото желание "да се разпределят порциите в държавата." Панев посочи, че той и съпартийците му искат "реформаторско правителство, иначе губим времето на България."

 

Панев посочи, че заради изискванията на ПВУ не се налага автоматично затваряне на централите, а намаляване на вредните емисии. Тези съоръжения като Брикел, Димитровград и Гълъбово са токсични и имат сериозни последствия за здравето на хората. Необходимо те да бъдат затворени.

 

Панев посочи, че се очаква до 2026г. да се смени енергийната конюнктура. Необходимо е да се помисли за служителите и да се гарантират техните доходи: "Трябват инвестиции в зелена енергия. Фотоволтациите са добър вариант. Инвестиции в инфраструктура, за да може да се изгради и цената дългосрочно да бъде евтина. Ако не го направим, ще внасяме енергия след 5 години."

 

Панев кава, че вероятно след 10 години могат да се внесат ядрени реактори, но се очаква новите ВЕИ да са по-ефективни и евтини като производство на  електроенергия. Панев призова сега да се инвестира в електропрепосна мрежа - в изграждането ѝ, нейната инфраструктура и в системи за съхранението на тази енергия, за да може страната ни да е конкурентноспособна и на международния енергиен пазар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4761 |28.11.2022 Кличко за критиките на Зеленски: Виждаме някакъв вид политически игри . 11| 4411 |07.11.2022 Владислав Панев, ДБ: Трудно виждам БСП като потенциален партньор . 11| 9486 |30.08.2021 Андрей Райчев: Виждаме подем в синьо . 16| 15625 |23.02.2020 Антон Кутев: За първи път виждам Борисов толкова безпомощен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads