Реклама / Ads
114| 6242 |26.01.2012 ПОЛИТИКА

Борисов: Цветанов трябваше да вземе някои глави в МВР

.
Бойко Борисов
Министър Цветанов трябваше да вземе главата на няколко началника, защото става въпрос за липса на професионализъм при изпълнение на полицейски акции. Считам, че трябваше да бъдат поискани оставките на някои хора, но Цветанов не е длъжен да се съобразява с моето мнение.
 

 

Това обяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Нова ТВ по горещата тема за полицейското насилие, която се превърна в тема номер 1 и в обсъжданията на парламента.

 

Проблемът е, че досега не съм чул гласа на главния секретар Калин Георгиев. Аз като главен секретар поемах цялата отговорност и ако бях на мястото на министъра сега щях да извикам Георгиев да отговаря защо толкова слаба е професионалната квалификация на полицаите, добави Борисов.

 

Премиерът коментира и друга тема – възобновеният процес срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров.

 

По времето на Костов и ген. Атанасов хора като Алексей Петров ги назначаваха на работа в службите,  а сега Цветанов ги вкара в затвора. Така премиерът отговори на обвиненията на бившия шеф на НСС ген. Атанасов, че делото “Октопод” му приличало на саморазправа между бизнес съдружници, подчертавайки факта, че преди години Борисов и Петров са имали обща фирма.

Има си съдебен процес, магистратите да решават кой е виновен, няма да им влизам в политическото говорене. Те това чакат, защото няма с какво друга да са интересни. Никой вече не помни за какво са искали вот на недоверие срещу правителството на ГЕРБ, но всички ще помнят, че пуснахме метрото, строим магистрали, детски градини, заяви премиерът Борисов.

 

Той обяви, че софийското метро ще бъде завършено два месеца предсрочно и се очаква на 1 август да бъде официално открито. Проверяващи от ЕК били направо учудено, че усвояваме средствата толкова бързо, работи се евтино и качествено, а софиянски ще имат една уникална придобивка, съчетаваща модерна комуникация с улицата на антична Сердика, изтъкна Борисов.

 

Той не подмина и другата актуална тема – за 24 нови посланици. Премиерът подчерта, че това са професионалисти, с висока квалификация като дипломати. Той не се съгласи, че изпращането на ген. Никола Колев за посланик в Холандия е гаф.

 

Той беше ключов човек при приемането ни в НАТО, натовски генерал. Не е обидно да си началник на кабинета на който и да е президент. Когато назначаваме посланици, не гледаме от кой отбор са, а какво са направили за България, коментира министър-председателят.

Той бе раздразнен от въпроса на водещия защо сваления от поста ген. Кирчо Киров е бил преназначен за негов съветник.

 

Какво странно има в това, ще ползвам неговите знания в разузнаването. Ако сега ние не го вземем, ще го назначи някой бизнесмен и ще знае всичко, което е правило нашето разузнаване. Искам да съхраня цялата тази информация, а не да я оставя на улицата, заяви Борисов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5437 |06.01.2012 Цветанов: Предсрочните избори са угодни за опозицията . 47| 10019 |23.12.2011 В. Сидеров: Цветанов ми обясни схемата си за отцепване на депутати . 33| 7807 |20.12.2011 В. Сидеров: Борисов и Цветанов са политически бракониери; Я. Янев - болонка . 185| 8506 |17.12.2011 Б.Борисов: Няма да проиграем дясното, ако сините ни подкрепят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads