Реклама / Ads
156| 8047 |04.04.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Всички ще ядем супа от тефтерчета след това управление

.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов Източник: Булфото
Имаше кадрови назначения, които не са били от най-добрите. Това обаче е абсолютна троха на фона на онова, което това правителство причинява на държавата. Съдебната система може да изправи грешка на ГЕРБ, но "другото" няма кой да го изправи.
 

Това заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с прословутото тефтерче на Филип Златанов и вчерашната му ефективна присъда от 3,5 години.
Според Борисов фактът, че има присъди за висши чиновници, говори добре за съдебната система. Запитан дали се притеснява, че случаят "Филип Златанов" ще остане като петно за неговото управление, Борисов отвърна: "Нашето управление е известно с това, което се построи и се ползва всеки ден", обясни той.

Бойко Борисов бе помолен да коментира твърденията, че неговите евродепутати и колегите им от ЕНП са провокирали резолюцията, която дава препоръка на Европейската комисия да анализира дали у нас еврофондовете могат да се усвояват по правилата.

"Това показва паниката на Орешарски, защото много социалисти са гласували "за", а нашите депутати са били "против", каза той и призова журналистите да го проверят.

Управляващите непрекъснато приписвали грешките си на друг, но фактът, според Борисов, е ясен като бяло и черно - когато Орешарски е финансов министър, всички еврофондове са спирали, а при Борисов се пускали. Затова и отново при Орешарски пак било много вероятно да бъдат спрени.

"Не става дума за политическо доверие, става дума за експертиза и за способност да се управлява системата”, посочи водачът на евролистата на ГЕРБ Томислав Дончев, а Борисов обяви, че ще го каже на журналистите "по-простичко": "С днешния закон за енергетиката, който обикаля европейското законодателство, ще бъде изпратен сигнал, който ще бъде разчетен още по-добре в Брюксел в ущърб на България".

Според Борисов "това правителство е пагубно за България" и колкото по-бързо си отиде, толкова по-добре за българите.

ГЕРБ са длъжни да предупреждават, а след това "всички ще си сърбаме попарата, че сме ги търпели една година и накрая българите ще ядат супа от тефтерчета", обясни бившият премиер. Той все пак подчерта, че се надява правителството да си вземе поука и да поправи това, което има като забележка, защото става дума за огромни средства, които не трябва не трябва да се изпускат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 8264 |02.04.2014 Борисов: Всеки говори каквото си иска за позицията ни с Русия . 38| 6386 |03.03.2014 Орешарски на Шипка за Украйна: Всички страни да се въздържат от провокации . 110| 10670 |27.02.2014 Б. Борисов: Как с голо дупе таралеж ще мачкаш, бе? . 100| 8633 |26.02.2014 Борисов: Защо Станишев толкова се зарадва на новата група?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads