Реклама / Ads
9| 5354 |10.10.2014 ПОЛИТИКА

БСП отива не на преговори , а на сгледа с ГЕРБ

.
БСП в готовност
Не отиваме да искаме, ГЕРБ ни кани да ни представи визията за управлението. Отиваме да чуем какво искат, какви намерения имат, обясни член на Изпълнителното бюро на БСП. Окончателното решение обаче ще бъде взето от Националния съвет на партията днес.
 
Ако се прецени, ще бъдат изработени опорни точки и определени червените линии, за които БСП ще настоява, обясниха от “Позитано” 20. До вчера социалистите нито бяха определили кой ще е в преговарящата група, нито бяха разписали с какъв мандат тя отива да разговаря.

Паралелно със сондажите на мнения по региони вървят и дебати в интернет. На сайта bgreferendum върви анкета "Одобрявате ли евентуална коалиция между ГЕРБ и БСП, за да се състави правителство?".


До момента текущите резултати в проучването сочат, че обществото не приема подобна коалиция, казват в социалната мрежа администратори на платформата. Във фейсбук анкети близо 80% от гласувалите се обявяват категорично против коалиция с ГЕРБ. "Самоубийство за БСП ще е коалиция с ГЕРБ. При това подобна коалиция ще руинира социалистите повече, отколкото коалицията с ДПС", пишат социалисти в нета. Докато червените нищеха курс към задължителна опозиция, напрежението на "Позитано" 20 вчера се повиши, след като Георги Кадиев атакува във фейсбук на зам.-председателя на партията Димитър Дъбов заради интервю за в. "Стандарт. "Другарю Дъбов, не ви е работа да се бъркате в семейството ми. Може да ви дразня, може да ви е страх от мен, може да съм всякакъв, но не се скрих от Шумен в Пловдив-област, когато не ме искаха там. Не се договарях задкулисно да съм водач някъде си, понеже съм много "ценен" кадър", написа Кадиев в социалната мрежа. Социалистът отново настоя за 100 процента оставки в изпълнителното бюро, на което е член и Дъбов. Ден по-рано пред нашия вестник зам.-председателят на червените заяви, че има група за натиск от 3-4 души и допълни, че "Кадиев има добър семеен бизнес, казвам го в най-положителен план. Но бе един от малкото хора, който не беше засегнат от ГЕРБ". Вчера Дъбов отказа да влиза в спор с Кадиев чрез медиите, като заяви, че "дебатите в БСП трябва да се случват на заседанията на НС на БСП". Но допълни, че "на БСП не е необходимо да я критикува Бойко Борисов, като си има Георги Кадиев".

Копирано от standartnews.com
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 6226 |07.10.2014 Трима от ГЕРБ ще водят преговори за съставяне на правителство . 43| 6756 |23.07.2014 Каракачанов напуска Бареков, отива при НФСБ . 30| 7291 |18.05.2014 Ал Гор: ЕС трябва да изравни стандарта в 28-те членки, иначе отива на кино . 38| 6346 |03.03.2014 Вигенин отива в Киев да се застъпи за българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads