Реклама / Ads
6| 4799 |13.03.2016 ПОЛИТИКА

НС на БСП прие проект на декларация „125 години БСП”

.
НС на БСП подкрепи проект на декларация „125 години БСП”. В нея са залегнали основните характеристики на партията: БСП е партия на хората на труда, свързана със съдбата на България.
 

През различни периоди партията съчетава съпротивата и съзиданието. БСП се обявява твърдо срещу експлоатацията, дискриминацията, диктатурата и фашизма. В декларацията на левицата се заявява, че БСП винаги е била републиканска партия. Нейната водеща кауза от самото й създаване досега е преодоляване на капитализма и постигане на социалистическо преобразуване на българското общество, а също и отстояване на мира. В декларацията си социалистите заявяват, че БСП е партия, преживяла много преходи, но не е преходна партия. Призванието на БСП днес, като лява национална партия, е да гарантира достоен живот на всеки, без унизяващ недоимък и страх за утрешния ден, да модернизира икономиката на страната и да отстоява  българските интереси.  

               Националният съвет възложи на работната група по подготовка на документа да прецени направените предложения за редакция. След това текстът да се предостави на общинските партийни организации във връзка с предстоящите конференции и общи събрания по места.

              

               В изпълнение на свое решение от 23 януари 2016 г., НС на БСП прие правила за провеждане на избор на национални органи на партията на 49-ия Конгрес. За първи път те са обединени в изричен документ.

  Правилата са в съответствие с Устава на БСП. Те гарантират откритост, публичност и равнопоставеност, както по отношение на дискусиите по политическите въпроси в конференциите и общите събрания на общинските, районните и градските организации, така и относно направените предложения за местните и национални партийни органи. Регламентът призовава за коректен тон на кампанията и не допуска дискредитиране в партиен и в личностен план. Правилата създават предпоставки дискусията в рамките на отчетно-изборната кампания и Конгреса да се концентрира върху политики, а не върху лични амбиции и персонални противопоставяния. 

              

  НС на БСП единодушно избра члена на ИБ на НС на БСП и евродепутат от БСП/ПЕС Георги Пирински за главен редактор на списание „Ново време”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4733 |07.03.2016 Камерън: Великобритания няма да се присъедини към европейската политика за прием на мигранти . 21| 5699 |29.12.2015 Калфин: Коледният трилър на ДПС е за приемлив коалиционен партньор . 17| 6487 |14.12.2015 Даниел Вълчев: Хр. Иванов вя знамена, не внесе законопроекти . 1| 6215 |10.12.2015 НС прие Законопроекта за управление на средствата от европейските структурни и инвестиционни фондове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads