Реклама / Ads
0| 6007 |15.06.2022 ПОЛИТИКА

”Челен удар” между премиера Петков и министъра в оставка Караджов

.
Кирил Петков и Гроздан Караджов
2,5 млрд. лева са искани за незаконни строежи, като тези пари е трябвало да бъдат платени през увеличението на бюджета, който беше поискан от Министерство на регионалното развитие, обяви премиерът Кирил Петков. ”Сензационна лъжа пусна премиерът преди час – очевидно е, че Петков и ”Продължаваме лъжата” следват съветите на Гьобелс, а именно, че една лъжа изречена 100 пъти ще стане истина”, отговори Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов ня брифинг .
 

„Шест метра водосточна тръба струва 1 млн. лева за данъкоплатците на Република България. Три стълба струват 2 млн. лева. С този тип примери се събират в 2,5 млрд. лв. незаконни строежи“, каза Петков и добави, че именно тези пари е трябвало да бъдат платени през увеличението на бюджета, който е поискан от МРРБ, каза още премиерът.

 

"Днес научих, че работната група, която е създадена с моя заповед и трябваше да се произнесе какви суми да се платят за ремонта на пътища по стари договори, е излязла със скандален доклад за 2,4 милиарда лева, които ние, видиш ли, сме били настоявали да се платят веднага. А "Продължаваме лъжата" го били спрели това. Изненадан съм", допълни Гроздан Караджов.

 

"Разбирайки за тази пресконференция, премиерът и Асен Василев панически изпратихa SMS-и на членовете на групата да ходят да го подписват между 14.30 и 15 часа. Лъжа е това, което "Продължаваме лъжата" и Петков твърди, че съм искал да се плаща по тези договори. В проекта на решение на Народното събрание, който аз изпратих на Лена Бориславова и тя лично коригира на лаптопа си в кабинета на премиера, лично аз бях предложил и първите 600 милиона, които вече платихме също да минат през контрол. Да влязат в регионална комисия, в зала и чак тогава да ги платим", добави министърът в оставка.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6411 |07.04.2022 Пак скандал между ”Продължаваме промяната” и ИТН в Народното събрание . 0| 8680 |17.03.2022 Шоу в парламента между ГЕРБ и шефа Никола Минчев . 23| 37393 |25.11.2021 Политологът Димитър Ганев: Конфликтите между Радев и Петков започват, когато правителството започне да маха кадри на служебния кабинет . 20| 7375 |29.09.2021 Петър Чолаков: Ще бъде огромна грешка за ПП и ДБ, ако открият помежду си ”приятелски огън”.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads