Реклама / Ads
12| 5400 |25.11.2015 ПОЛИТИКА

Депесарят Й. Цонев нападна и предупреди Реформаторския блок

.
Йордан Цонев
Реформаторският блок вместо да провежда реформите, които са в ресорите именно на неговите министри, създава паралелни реалности като активира приятелски социологически агенции. Това каза пред bTV депутатът от ДПС Йордан Цонев. По думите му социологическото изследване от последните дни, показващо че ДПС губи ореола си на силна партия, е приятелска поръчка на РБ.
 
Ако не се случат реформите и ако не се намерят мерки за икономически растеж, няма да можем да запазим равнището на ниските данъци през следващите години", предупреди Цонев. "Не искам да скрия вината нито на правителството, нито на премиера или финансовия министър, но когато имаш претенцията да си реформатор, трябва да реформираш своите сектори", заяви депутатът.

Цонев предупреди още Реформаторите да очакват много сериозен отпор за съдебната реформа, която по думите му "те и техни сателитни граждански организации смятат, че е кадрово овладяване на съдебната система".

Депутатът от ДПС посъветва финансовия министър Владислав Горанов да спре с опитите да запълни липсващи реформи като ги "дизайнва". "Започна да прави реформи в пенсиите, вместо да ги прави друг министър, в сигурността - вместо да ги прави друг министър. Този опит е неуспешен и неправилен и не бива да го прави, " даде пример Цонев.

С този внесен Закон за бюджета се събраха 8 млн. лв. повече, а бюджетът беше актуализиран с повече дефицит”, коментира Цонев. Според него причината за по-високия дефицит е, че реформите, които бяха обещани, не са се случили в секторите „Здравеопазване”, „Образование”, „Сигурност” и заради това дефицитът се е увеличил.

„Няма как да се случи и следващата година, защото усилията, които трябва да се положат, всъщност не се полагат. Коалицията в управлението е самозаявила желание да бъде реформаторски двигател на това правителство. Управлява шест сектора, в която не се случи реформа”, посочи депутатът от ДПС.

На въпрос дали се е чувал с бившия си съпартиец Христо Бисеров, чието дело продължава днес в съда, Цонев отговори: „Нямам контракт с него, за съжаление”. „Той се самоизолира, той така реши”, допълни той.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7029 |19.05.2015 Йордан Цонев от ДПС да бъде разследван, настоява Протестна мрежа . 10| 5552 |18.05.2015 Асен Генов: Йордан Цонев вън от комисията за КТБ в парламента . 29| 5287 |14.10.2014 Й. Цонев: Или кабинет на малцинството, или предсрочни избори . 21| 10690 |02.10.2014 Пеевски и Цонев в нов сезон на "Ликвидирай КТБ"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads