Реклама / Ads
28| 5545 |03.06.2023 ПОЛИТИКА

Доц. Петър Чолаков: Новите управляващи ще отстранят Гешев до седмица

.
Петър Чолаков
„Toва правителство ще се опита да изкара до местните избори. Бъдещото управляващо мнозинство ще отстрани главния прокурор тази седмица, която идва. ВСС няма да го забави това гласуване.“ Това прогнозира доц. Петър Чолаков от Института по философия и социология в БАН.
 

Ето какво още каза той за зрителите на Euronews Bulgaria: Възможно е да се направи запис и със специални-разузнавателни средства, но аз намирам пукнатина в това, което казва ген. Атанасов, защото излиза, че президентът е инспирирал всичко това, защото службите са под негова власт, какъв е обаче плюсът за президента от това? В записа се казва, че изборите, когато спечелиха ПП, са имали този резултат от ала-бала с президента. Той няма изгода от това да се разпространява този запис, той не е добре представен от записа. Никой не излиза герой от него.

 

Вие представяте ли си каква голяма реклама за Путин и Кремъл е натовски генерал и президент на една държава да е техен агент? Това е най-голямата реклама за тях. Така че трябва човек да внимава като говори, да не каже някоя голяма глупост.

 

Гневен беше президентът, защото той не е представен добре на записа. Там става въпрос, че чужди посланици одобряват агенциите. А президентът доведе тези хора в изпълнителната власт. Но не трябваше да реагира така остро, защото това даде възможност на тези формации да вземат инициативата. Те сега имат възможност да изместят дискурса от тяхната вина към президента, да се обединят срещу общия враг.

Темата за предателството ще бъде дискутирана още дълго време. Президентът Радев се опитва да удовлетвори недоволството от това сближаване на ПП-ДБ и ГЕРБ. До преди отричаха тези неща за коалицията, а сега не е така. Да си го кажем директно това си е коалиция. Предстои да видим колко избиратели на партиите на промяната ще отблъсне това.

 

В политиката много по-важно е как изглеждат нещата от това, което се казва. Присъствието на Пеевски на преговорите за Конституционни промени чисто медийно е негативен, но, ако се налага, те трябва да говорят с дявола, ако искат да прокарат тези промени. Друг е въпросът колко ПП-ДБ могат да разчитат за тях на тези, които преди година обвиняваха за всички грехове. Преди година те казаха, че са свалени от власт от Митрофанова - Пеевски, Трифонов и Борисов. Сега с Борисов ще управляват заедно. Този хаос може да доведе до повече отвратени от политиката в България, но може да доведе и до хора, които да се мобилизират и да изразят негативното си мнение.

Да има правителство с втория мандат беше най-рационалното решение. Най-големият капитал на ПП-ДБ беше, че те са различни, че никога не биха направили нищо с ГЕРБ, сега вече не е така. Въпросът е струва ли си? Те сега ще оправдаят това, че ще спасяват държавата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4307 |14.05.2023 Петър Бояджиев: Борисов въртя ПП-ДБ на шиш, но сега инициативата е у тях . 6| 6753 |03.05.2023 Политологът Петър Чолаков: Борисов направи мини-спектакъл за прехвърляне на отговорността на ПП-ДБ . 4| 15864 |28.09.2022 П. Чолаков: „Руската зима“, която се задава, ще разкрие дали Радев и Донев са заложили на карта националната сигурност . 0| 29068 |02.08.2022 Политологът Петър Чолаков: Стига параноя, Радев отново се опитва да се върне към ”двата стола”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads