Реклама / Ads
49| 28601 |24.12.2015 ПОЛИТИКА

ДПС се цепи, Местан вади компромати срещу Пеевски и Доган

.
Емблемата на турското разузнаване MIT
ДПС ще се разцепи на две крила: едното с Ахмед Доган, а другото - с Лютви Местан. Лагерите вече са се хванали за гушите и обикалят страната за привличане на привърженици. Според наблюдатели зад Доган са руските служби, а зад Местан - турските.
 
Конфликтът обаче не е започнал след изказването на Местан за сваления руски самолет от турската бойна авиация, а още опреди това. Въпреки, че ползвал облагите на бизнеса на кръга #Кой, Местан не бил замесен в корупционни схеми и далавери. Не участвал и в кадруванията в съдебната система, МВР и службите. Това заяви за Фрог нюз бивш депутат от ДПС от Кърджалийския регион. Според него турските приятели на Местан са му предоставили цели папки с факти за участието на Делян Пеевски в контрабанда с цигари, които заливат нелегалния пазар в южната ни съседка. В материалите има и документи, които уличават Пеевски във връзки с хора от терористични организации, някои свързани дори с "Ислямска държава". Смята се, че Доган е знаел за тези действия на Пеевски, както и че част от печалбите от конрабандата отиват за хира и фирми със съмнителен произход, които осъществяват логистиката на нелегалните български цигари, производство на "Булгартабак".

От другия отбор - този на Доган, също имали компромати, с които да ударят естан и поддръжниците му. Най-силният коз били обвиненията, че е заложник на интересите на Анкара в България, както и възможността пеевските медии да атакуват непрекъснато формалния лидер на ДПС. Пеевски държал с компромати повечето българи в ръководството на ДПС. Единият от тях бил забъркан в престъпление по купуване на гласове във Варна по време на предните парламентарни избори. Компромати имал и за бившия финансов министър Петър Чобанов и др. Притиснати, те веднага преминали на страната на Доган. Не е ясно обаче дали самият Доган иска Пеевски да е до него в тази ситуация. Почетният председател на движението и негов основател смятал, че с действията си Пеевски отдавна се е компрометирал и може да му осигури единствено пасиви.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4771 |10.11.2015 Местан: Да се разшири зоната за сигурност в Европа . 10| 5514 |04.10.2015 Пак глобиха Местан за агитация на турски, за Райна Княгиня - не! . 0| 6409 |21.07.2015 Борисов и Местан не се разбраха за съдебната реформа . 0| 10819 |19.06.2015 Местан ще маха Пеевски на предсрочни избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads