Реклама / Ads
1| 5807 |08.03.2023 ПОЛИТИКА

Евгений Кънев: ББ е слабото място на мафията

.
Евгений Кънев, анализатор
В своя профил в социалната мрежа Фейсбук икономистът Евгений Кънев коментира ареста на собственика на ”Хидрострой” - Велико Желев. Кънев посочва, че от една страна” САЩ чрез Горанов държат ББ и от друга страна - мафия, която чрез ВЖ държи ББ.” Изглежда ББ е в схватка. Дали е така?! Според Кънев ББ трябва да избере по-малката лично за него опасност: САЩ или Русия. ”Стискаме му палци да направи верния избор.”
 

Ето пълния текст на а публикацията на Евгений Кънев:

 

Арестът на известния строител - в моя прочит - не е следствие на липсващата част от асфалта. Самата изтъкната причина - насилие над негов служител - говори за това.
По-скоро е част от битката между САЩ и нашето задкулисие и по-точно Русия за влияние у нас.


В Акт 1 - "Магнитски" 1, ударът беше изненадващ, но по инерция, нашите кримки решиха, че чрез сделки ще оправят “проблема”. Сделка чрез българския бюджет с поръчки за американски доставки и чрез скъпи лобисти и адвокати за милосърдие и оневинение. Всуе, но поне утехата бе, че вътрешно скандалът бе овладян. А и го отнесе основно ДПС, които оттогава станаха ревностни евроатлантици и организираха редовна линия София - Капитолия.


В Акт 2 - "Магнитски" 2, обаче нещата започнаха да излизат извън контрол. Ударът бе вече не просто срещу ключови касиери на октопода, а срещу знакови партийни лица на ГЕРБ и БСП. По сполучливо сравнение на Христо Иванов, ударът може да бъде описан като “бой по самара, да се сеща магарето”.


Последваха - по признание на самия ББ - срещи в американското посолство с ясен резултат: ГЕРБ най-вероятно ще подкрепи правителство на ПП и ДБ. За да не се окаже ударено самото магаре.


В Акт 3 продължиха ударите срещу касиерите - този път на Европа срещу ключов играч в енергетиката, след който Ахмед Доган склони да плаща на бюджета! И така стигаме до Акт 4 от снощи - който може да бъде описан като “отмъщението на ситите”. Този арест е знак към ББ какво го чака, ако реши да подкрепи правителство на ПП-ДБ. Защото причината вече бе обилно показана по ТВ.


И така от една страна, имаме САЩ, които чрез Горанов държат ББ и от друга страна, нашата мафия, която чрез ВЖ държи ББ. А ББ трябва да избере по-малката лично за него опасност: САЩ или Русия. А ние му стискаме палци да направи верния избор. Защото не Горанов или ВЖ са слабото място на нашата мафия. Слабото ѝ място се казва ББ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 10306 |17.02.2023 Проф. Евгений Дайнов: Няма как ГЕРБ да се съблече от ”дрехата Борисов”, папката за него е на бюрото на Байдън . 7| 9796 |14.02.2023 Радан Кънев: Персоната на г-н Борисов е воденичен камък за българската политика . 5| 4638 |23.01.2023 Евгений Кънев: Трите ключови събития от изминалата седмица - ре-юнион на БКП, патериците, черният PR . 11| 15276 |20.01.2023 Евгений Кънев: Дойде ли Магнитски - това е краят на ББ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads