Реклама / Ads
3| 6321 |04.07.2019 ПОЛИТИКА

”Галъп”: Изборът на постове в ЕС - плод на невдъхновяващ пазарлък

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
Изборът кой да заеме най-важните постове в ЕС, беше плод на спазаряване, което никак не е вдъхновящо. Беше хубав момент да видим и как работят западните медии, в които циркулираше непотвърдена информация”, заяви пред БНР социологът Първан Симеонов.
 

"Ние често наивно си посипваме главата с пепел, но тези дни показаха как европейската политика е пазарлък, а авторитетни издания си позволиха да спрекулират без доказателства. Играе се с блъфове и шантажи и очевдино по- важни в разпределянето на постовете са квотите на политическите семейства и това от коя част на Европа са представителите. Донякъде е лошо, че на високите позиции няма представител на Източна Европа", отбеляза социологът.

 

"Хубаво е, че България вече произвежда имена, които се завъртат на голямата сцена, отбеляза Първан Симеонов по отношение на възможностите, които се завъртяха за Кристалина Георгиева и Сергей Станишев. Пазареното изглежда грозновато, изглежда като хаос, но от друга страна - кога по- рано сме си говорили за такива позиции?! Факт е, че и балансьорската роля, която страната има, дава плодове", коментира Симеонов.

 

"Ние можем да говорим и с европейския Юг и с европейския Изток и сме сравнително близки до Запада. Не е добре, че ние все още не можем да оберем тези плодове. Това е политиката. Ако има нещо хубаво - то е че сме вътре, лошото е, че се вижда арматурата", заяви социологът.

 

В обобщение Първан Симеонов коментира, че според него пътят Европа да съществува успешно е не да прави санитарен кордон, а да консолидира. "Ние доста често говорим за национализма на малките, но сега имаме основание на обсъдим и егоизма на големите. Европейската интеграция не може да е заложник на няколко големи държави, а проект на своите граждани", завърши Първан Симеонов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6032 |30.01.2019 ”Галъп”: Есента на 2018 г. показа рестарт на тревогата у нас . 3| 5640 |14.09.2018 ”Галъп”: Според 63 % от българите образованието в училищата у нас върви към по-лошо . 4| 5636 |08.05.2017 П. Симеонов: Европейците още се плашат от крайностите, показа изборът на Макрон . 7| 10262 |19.03.2017 Настъпи пика на сделките за постове във властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads