Реклама / Ads
39| 6390 |01.10.2015 ПОЛИТИКА

Ген. Атанасов: Руската агентура атакува военното министерство

.
Ген. Атанас Атанасов
Военният министър Николай Ненчев бил атакуван от руската агентура. Тази теория сподели в кулоарите на парламента шефът на вътрешната комисия генерал Атанас Атанасов по повод днешните събития в ресора на министъра на отбраната - драмите с рапорта за напускане на шефа на ВВС генерал Радев и „изхвърлянето" на Йордан Бакалов от ръководството на служба „Военна информация".
 
Това е един абсолютно ретрограден текст. Аз се учудвам, че колегите от ГЕРБ подкрепиха не на кой да е, а на Таско Ерменков, който е обявен, че е бил служител на Военното разузнаване на комунистическа България, това бе отговорът на въпрос, че искат да да направят пак генералска длъжността на шефа на служба "Военна информация".

Според него приетият текст стеснява кръга на потенциалните шефове на службата до няколко генерали, които, по думите му, са завършили командно-щабните академии на Съветския съюз.

"Може би това беше целта - човек, възпитаник на съветските военни заведения да оглави българското военно разузнаване, предположи генерал Атанасов. За мен е изключително изненадващо и ретроградно да се подкрепят такъв тип предложения", повтори той.

Помолен за коментар за днешното двойно бламиране на военния министър с оставките не ген. Румен Радев и на Йордан бакалов той предположи: „Явно става въпрос за акция не само срещу военния министър, а изобщо срещу правителството, която е организирана и според мен това нещо има някаква връзка с операцията, която Русия предприе в Близкия Изток".

Той намери връзка между днешните събития и исканата от БСП оставка на Николай Ненчев. "След като Русия реши да нанася удари, най-вероятно е заповядала на агентурата си в близката чужбина да действа за спечелване на поддръжници", изтъкна още генерал Атанасов.Трябва да се даде отпор, според него, на тази информационна война, която се водела у нас.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 7806 |02.09.2015 Атанасов: Кунева и Лукарски не щат да приемат, че Радан е лидерът . 17| 6069 |17.05.2015 Ген. Атанасов: ДСБ няма да подкрепи Паси за кмет на София . 38| 11041 |18.01.2015 Ген. Атанасов: Сарайско-библиотекарската групировка пак контролира държавата . 78| 9187 |07.02.2012 Алекс Алексиев: "Газпром" и руската енергийна мафия имат полза от мораториум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads