Реклама / Ads
27| 5493 |27.05.2015 ПОЛИТИКА

Георги Кадиев заплашен с изключване от БСП

.
Георги Кадиев
Заради предложението и съгласието на депутата Георги Кадиев, че е нормално да се агитира на майчин език, той е предложен за изключване от БСП от свои колеги.Тази ситуация червеният политик коментира във фейсбук.
 
Не аз съм проблема на БСП. Ако в крайна сметка решението е да ме изключат от групата, същият ден подавам заявление за излизане от парламента и да влиза следващия. БСП няма да загуби депутат, спокойно. Въпреки че бях избран с преференциалните гласове на 5 921 българи, въпреки че те поискаха да съм алтернатива на статуквото в БСП, все пак те гласуваха за мен като представител на БСП. И нямам никакво намерение да топля стол като независим депутат. Затова го казвам тук, за да е публично и ясно. По-важното е не моята съдба и не спазил ли съм партийните процедури за внасяне на законопроект. Най-важното е същността на въпроса- какво мисли ръководството на БСП относно агитация на чужд език", написа във Фейсбук Георги Кадиев.

"Отговорът бе, че има позиция на БСП от 1995 (!), според която агитацията се води на български с право на превод на друг език. Позицията може да е била правилна 1995, но напълно архаична през 2015. Тогава, най-малкото, не бяхме в ЕС. На последните местни избори в Габрово примерно имаше англичани, кандидати за общински съветници. Да агитират на български? Всеки гражданин на ЕС може да е кандидат за евродепутат от България. Ще агитира на български? Мартин Шулц на предизборен митинг на БСП или Джозеф Дол на ГЕРБ- какво правим? Продължавам да считам, че това е изкуствен проблем. Нали никой не мисли сериозно, че Местан ще говори на български в турско село в Кърджалийско, и някой ще превежда на турски край него? То ще е като филм на Фелини..., смята той.

Глупаво е той да агитира на своя език, ние да му подаряваме кауза, да го глобяваме до безкрай и накрая да стане дявол знае какво... Работа на всеки политик е да предвижда потенциални конфликтни точки и да ги решава превантивно. Това е малък проблем, но от него може да стане голяма беля. И затова е въпрос на националната ни сигурност. Знам, че е непопулярен въпрос. Знам, че по-лесно е да го заметем под килима и ако може да се реши от само себе си. Но знам и че ПФ са предложили затвор до 3 години, с промени в Изборния кодекс, внесени в парламента на 8 април 2015. Нали си представяте какво ще стане и докъде могат да ескалират нещата? Затова искам да говорим за тези неща. Да даваме права, но да искаме и задължения- задължително образование, задължително изучаване на български, участие на пазара на труда и т.н. Всяка политическа партия има своите задължения по тези въпроси", написа още Кадиев в социалната мрежа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5459 |11.05.2015 МВФ: България е най-заплашена, ако Гърция фалира . 26| 5818 |12.03.2015 Кадиев: ГЕРБ предаде Реформаторския блок . 18| 6372 |28.01.2015 Кадиев: „Бий самара, за да се сеща магарето“, магарето - всички медии . 16| 6978 |23.12.2014 Кадиев: Орешарски бе грешка, няма характер!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads