Реклама / Ads
10| 5299 |20.05.2016 ПОЛИТИКА

Кадиев: Изборният кодекс -заченат в грях, роди изчадие

.
Георги Кадиев
Гласувах ”за” ветото на президента. Президентът беше унижен, но по-важното е, че българите в чужбина бяха унижени. Това каза в сутрешния блок на БТВ независимият депутат Георги Кадиев. Изборният кодекс беше заченат в грях и се получи едно мъртво родено изчадие, допълни той.
 
Правната комисия в парламента се държа като организирана престъпна група. Колегата Свилен Иванов от ГЕРБ гласува в комисията с цели 6 гласа. Аз от къде да знам, че отсъстващите депутати са му казали как да гласува? Патриотичният фронт извиха ръцете на ГЕРБ и премиера.

Според Кадиев от ПФ извили ръцете на ГЕРБ и РБ, но сега пък бил ред на ДБГ, които също ще извиват ръце за антикорупционния кодекс. "Тази конструкция дълго не може да издържи. В момента основната подкрепяща партия е ПФ. Който се е хванал с такива партии, не издържа много", прогнозира независимият депутат и допълни, че се опитвах се да промени 10 години друга подобна партия - БСП и не успял и накрая се разделили.

Депутатът от БДЦ и зам.-председател на парламента Явор Хайтов заяви, че били против съкращаване на предизборната кампания и винаги са гласували най-доброто за българските граждани.

"Не сме гласували за бюджета и състава на правителството. Това са важни гласувания. Това, че обаче сме подкрепили конкретни текстове, не значи нищо. Ние възразихме по първия закон "Кунева". Към настоящия момент този законопроект не може да спечели доверието ни, той е ретрограден. Ние в игри не участваме", категоричен бе Кайтов, като подчерта, че това кой ще вземе министерски пост, не ни вълнувало.

По думите му спестените пари от референдуми, отивали за инфраструктура, а от БДЦ пътви го споделили като теза. "След влизането в сила на ИК, ще направим нашите предложения. Ветото не беше пълно и всестранно", добави още Хайтов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5314 |04.05.2016 Ек. Михайлова: Логично e да се наложи вето на Изборния кодекс . 6| 6344 |03.05.2016 ФРОГОКО: Ще наложи ли Плевнелиев вето на Изборния кодекс ? . 1| 4795 |01.05.2016 Българи в чужбина протестираха с великденски яйца срещу изборния кодекс . 5| 5652 |28.04.2016 Ревизоро: Бъчварова е виновна за кашата около Изборния кодекс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads