Реклама / Ads
5| 5662 |28.04.2016 ПОЛИТИКА

Ревизоро: Бъчварова е виновна за кашата около Изборния кодекс

.
Антони Тренчев и Емил Димитров
Задача на Бъчварова бе, преди да се променя Изборния кодекс, да се изговори всичко по него с политическите сили. Да се види какво да се приеме, какво не. Тя е вицепремиер по коалиционната политика. Наложи се да дойде Борисов, за да тръгне работата. Това каза пред BTV депутатът от ВМРО Емил Димитров - Ревизоро.
 
Според него правната комисия не е фалшифицирала доклад и опозицията е могла да присъства на заседанието за Изборния кодекс.

Вероятно правната комисия можеше да организира по-добре работата си. Вредният шум в системата пречи, включи се в разговора и депутатът от РБ Антони Тренчев. Ще имаме електронно, дистацонционно гласуване. Започва изграждане  на инфраструктурата. Това е повратен момент в историята на изборите. То ще е факт от 2019 г. За референдумите са взе правилно решение - когато са в една година , да се провеждат заедно. Важно нещо е машинното гласуване - това е една от победите. По закон е записано, че ще имаме минимум 500 машини. Няма да се допуска трагедия като в зала "Армеец". Преференцията остава. Променихме я за местните избори, защото е доста ниска. От РБ искахме да остане по-ниската граница, но направихме компромис, изброи той част свършеното .

Секциите в Турция се закриха. Тя можеше да влияе  на изборния процес, каза Ревизоро.

Радан Кънев е в опозиция и какъв инструментариум има да влияе на процесите. По силата на това, че сме в управлението, в ключови моменти прокарваме нашите виждания. Участието в управлението ти дава инструменти, смята Тренчев.

Нникъде не е забранено да мечтаеш. Така отговори Ревозиро на въпрос,  дали Изборният кодекс не е направен за предсрочни избори. Винаги има драми при приемане на кодекса - и при  Фидосава беше така, и при Манолова, допълни той.

Предсрочни избори не ни трябват. Властта не ни е самоцел, нито се притесняваме от нещо. В името на какво да провеждаме предсрочни избори - да възпроизведем същото, бе мнението на Тренчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5681 |06.04.2016 Ревизоро: Не искам държавата да губи милиони от ракия . 5| 4451 |27.01.2016 Ревизоро: В 5 без 10 някой решил да отговаря на европейски доклад . 9| 5504 |29.12.2015 Ревизоро: Ограничихме казаните, да не мрат хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads