Реклама / Ads
8| 4587 |17.11.2020 ПОЛИТИКА

Георги Свиленски: БСП предлага по 6 500 лв. за всяко второ и трето дете, преизчисление на пенсиите и прогресивно подоходно облагане

.
Георги Свиленски
За всеки българин да има безплатен тест за коронавирус, призова Свиленски. През всички години БСП е предлагала повишаване на заплатите на медицинските служители и повече пари за специализация на лекарите.
 

От ден първи на пандемията мерките са хаотични и непоследователни. Не са ясни както за българските граждани, така и за болниците и лекарите. Тази оценка за мерките, които предприемат управляващите за справяне с пандемията, даде заместник-председателят на Парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски по bTV.

 

За "Тази сутрин" той коментира:  "От БСП от години говорим за проблемите в здравната ни система, но този въпрос беше подценяван от управляващите. По-лошото е, че беше подценяван и през летните месеци, когато всички очакваха тази втора много по-голяма криза. И сега се оказва, че болниците нямат лекари, медицински сестри и санитари и обикновени неща, които са им необходими. Стигна се дотам - народни представители, мои колеги от "БСП за България", да помагат в болниците в Шумен и Свищов. Още в неделя трима депутати-лекари от нашата група веднага реагираха, след като разбраха за недостига на медицински лица и отидоха в Ковид отделенията на тези болници".

За всеки българин да има безплатен тест за коронавирус, призова Свиленски от ефира на телевизията. 

 

"През всички години БСП е предлага повишаване на заплатите на медицинските служители и повече пари за специализация и квалификация на лекарите. Преди да има Ковид криза ние предложихме медицинска сестра да е защитена професия. Сега го предлагат и управляващите. Всичко това е, за да не напускат българските лекари държавата и да лекуват други европейски граждани, а да останат в България", каза още социалистът за предложенията на БСП за здравната система.

 

На въпрос на водещия Антон Хекимян защо БСП не напусне парламента, щом за нея той е изчерпан, Свиленски обясни: "Мислили сме по този въпрос, правили сме го. Ние излязохме за един ден, в петък, когато бяха приети противоконституционни решения - депутати да участват в заседанието онлайн и приемането на Бюджета при липса на кворум. Ако БСП въобще не участва в пленарните заседания, ще гледаме как заседават по 50-60 депутата и ще си приемат каквото искат. Затова ние сме там - за да може все пак, колкото можем, да спрем неразумията, които управляващите правят. Направихме го миналата седмица с Кодекса на труда, когато беше вкаран законопроект, който орязваше човешки и трудови права".

 

По повод готовността на БСП да влезе в коалиция за предстоящите парламентарни избори, Георги Свиленски заяви: "БСП винаги е участвала в коалиции - през годините е била в "Коалиция за България", в "БСП лява България". Ще търсим широк фронт, първо в левите сили и в близки до нас партии. След това вече, когато българският народ се произнесе на избори, БСП ще търси формула за управление. По-важното обаче е да кажем какво предлагаме на българските граждани. Да кажем, че предлагаме по 6 500 лв. за всяко второ и трето дете. Че искаме преизчисляване на пенсиите, а не по 50 лв. на всеки пенсионер.  Че искаме прогресивно подоходно облагане, за да се съберат повече пари в Бюджета.  Направихме "Визия за България" за 15 години напред. За разлика от ГЕРБ, БСП предлага последователна политика и е готова за предстоящите парламентарни избори".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4905 |15.11.2020 Корнелия Нинова: Предлагаме алтернативен бюджет за решение на проблемите с доходите, бедността, неравенствата и здравеопазването . 15| 6177 |14.11.2020 Нинова предлага конкретно решение на проблема с лекарствата . 28| 6572 |06.11.2020 Томислав Дончев за критиките: Какво предлагате - да затворим от март до септември? . 14| 9803 |06.06.2020 Георги Кадиев: ”Поправката Менда” в закона е писана от Божков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads