Реклама / Ads
59| 20402 |10.07.2009 ПОЛИТИКА

ГЕРБ праща Доган в ареста, проверяват го до стотинка

.
Ахмед Доган Източник: Вяра Йовева
Ще бъдат проверени сараите на Сокола в Бояна, яхтата, обръчите от фирми, имота в с. Дръндар и смъртта на шефа на ДПС Ахмед Емин, даже и летящата чиния, за която мечтаеше.
 
Според информатори на „168 часа” на тайна сбирка на ГЕРБ Бойко Борисов казал: „Това, което го искахме, го имаме. Време е да започне прочистването на оборите". Това станало в нощта на изборите. Той заповядал първият „прочистен от обора” да е самия лидер на ДПС Ахмед Доган. Инспекцията щяла да започне от обръчите от фирми, с които Сокола парадира още в миналото правителство на Царя.

Трябвало да се уточни от къде Доган има скъпарските имоти в кв. Бояна и в с. Дръндар до Суворово, за който тази година призна, както писа Frognews.bg. След това на дневен ред щяла да бъде смъртта на Ахмед Емин, която МВР и прокуратурата потулиха и в крайна сметка след балистичните експертизи не се разбра дали „мъжката секретарка” на Доган се е самоубила или е бил застрелян от друго лице.



Скандалният имот на Ахмед Доган в с. Дръндар


От ГЕРБ били наясно, че това не може да направи изпълнителна власт, а само чрез прокуратурата. Тя трябвало да се заеме и с яхта, която се преписва на името на Сокола. Въпреки това, в графата „въздушни, водни и т.н. превозни средства” на данъчната си декларация моторницата не фигурира, нито летещя чиния, за която Сокола също говореше.

От партията на Борисов ще проверяват ДПС и за купуване на гласове, гласуване на техни симпатизанти чрез машинации и манипулации на вота им. Герберите са подготвили изненада на Доган дори в процедурен парламентарен план. „Ще се налагат глоби на тези, които не идват на работа и гласуват с чужди карти. Ще им отнемаме привилегиите! Щом не искат да стоят в парламента – по-добре да го напускат.”, отсякал Борисов пред своите. Щели да се отнемат служебни коли, секретарки, служебни жилища, а имената им да се обябяват периодично от председателя на парламента.

В амбициите си герберите стигат до там, че намесиха ДАНС, която правителството с мандат на Доган създаде. Структурата трябвало да се намеси решително и да задържи лидера на ДПС за 72 часа, коментират хора на Бойко. Това пък пробудило притеснение у членовете на етническата партия, които застанали зад своя лидер с аргументите, че всички негови решения са чисти. Четин Казак казал, че хора, които изповядват модерна европейска демокрация, не би трябвало да си служат с методите на реваншизма. Един от най-приближените на Ахмед Доган Даут Осман дори бил съгласен да се изключват членове на партията, ако за тях се докаже, че са участвали в престъпни схеми. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 14924 |02.07.2009 Учени точат скалпел за бацила "Доган" . 8| 5837 |15.06.2009 Европа ни праща Биг брадър на 5 юли . 35| 8666 |19.05.2009 През май Доган дръзновено по Живковски . 73| 13975 |25.08.2008 Отворено писмо до Ахмед Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads