Реклама / Ads
3| 2322 |29.08.2024 ПОЛИТИКА

Гергана Паси: Жена ще бъде избрана за български еврокомисар

.
Източник: личен архив
Все още не е ясно какъв кой ще бъде новият ни еврокомисар и какъв ресор ще се предложи. Причината е, че все още не са ясни всичките кандидати от 27-те държави. Една от тях е България. 
 

Гергана Паси разкри пред бТВ, че не е имало такъв случай - седем кандидати за еврокомисар и служебен премиер да избира.

 

Тя обясни каква е процедурата в Брюксел и категорично разкри, че жена ще бъде новият ни еврокомисар.

 

Паси сподели, че с много добра биография е Екатерина Захариева и Юлиян Павлов. 

 

БНР съобщи, позовавайки се на свои източници, че българският еврокомисар ще получи ресор "Регионална политика". Тази информация се появи в публичното пространство днес, но с уточнението, че още нищо не е сигурно. Крайният срок за подаването на кандидатурите за еврокомисари от страните-членки изтича в петък.
 
Нищо не може да бъде сигурно, докато не приключи процесът по подаване на кандидатурите от страните-членки, твърди един от източниците. 







Според него, още по-логично е най-вероятният еврокомисар Екатерина Захариева по-скоро да получи ресор "Разширяване" или "Международна търговия". 

 

"Ресорът трябва да зависи от специалността на еврокомисаря", твърди той. 

 

Същевременно друг източник не изключва тази вероятност и се позовава на факта, че Екатерина Захариева е била вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството през 2013 година.

 

Очаква се председателката на Комисията Урсула фон дер Лайен да обяви кои ще бъдат новите еврокомисари в средата на септември. След това започва изслушването им в ресорните комисии на Европейския парламент.

 

Едва след като те бъдат одобрени от евродепутатите, новата Европейска комисия може да встъпи в длъжност. Това вероятно ще стане на 1 ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2988 |26.08.2024 Любомир Стефанов: За да се състави правителство след 27 октомври, политиците трябва да поемат отговорност . 22| 4659 |24.08.2024 Радев днес "се прекланя" пред руския "братски" народ. А вчера каза ли нещо за жертвите на тоталитарните режими? . 5| 4462 |23.08.2024 Главчев намекна, че е възможно Радев пак да не издаде указ за служебно правителство . 11| 4544 |22.08.2024 След Слави и "Величие": Виктория Василева си прави партия, Етиен Леви пак в политиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads