Реклама / Ads
11| 4862 |05.05.2015 ПОЛИТИКА

Янаки Стоилов: 25-годишният преход доведе България до отстъпление

.
Янаки Стоилов
„БСП е партия, която оценява, че 25 годишният преход доведе България до отстъпление. Независимо от членството ни в ЕС и НАТО ние се отдалечихме от тях“. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов на среща с граждани в гр. Пещера. Това е първата среща, с която започва десантът – политически диалог в БСП в Пазарджишка област.
 

На срещата присъства и Георги Петърнейчев, областен председател на БСП – Пазарджик. Според Стоилов гражданите се чувстват ощетени от т.нар. mреход. „Големи са пораженията в индустрията и селското стопанство. Неолибералната политика на нашата партия в последните години я отдалечи от някои изконни ценности“, допълни той.

 

По думите му БСП е избрала да остане в опозиция и този избор е бил правилен. „Ще продължим да бъдем конструктивна и категорична опозиция. Нашите ангажименти няма как да бъдат осъществени в този формат на управление, където ГЕРБ и ДПС създават управленски модули по много финансово-икономически въпроси“, каза още той пред близо 200 партийни активисти и общественици.  

 

Стоилов очерта и основните насоки на алтернативната политика за България – активна роля на държавата като регулатор, собственик и инвеститор, реиндустриализация и технологична модернизация на страната. Особено внимание на срещата бе отделено и на лявото управление в местната власт. „БСП е първата партия, която представя своите приоритети от предизборната платформа. Сегашните леви стандарти, приети на Конгреса, са близки до очакванията на хората. Всеки наш кандидат за кмет или общински съветник трябва да изрази публична ангажираност към тези стандарти“, категоричен е народният представител.

 

По време на срещата се проведе конструктивна дискусия, като всички присъстващи се обединиха около мнението, че партията трябва да се върне към изконните ценности – искрено другарство и по-голяма съпричастност към проблемите на другите. „Големите интереси разделят хората. Светът се променя в наша полза и ние трябва да използваме това. Ако сега се примирим ще продължим да затъваме“, обясни зам.-председателят на БСП.

 

Янаки Стоилов участва и в празника на с. Капитан Димитриево, посветен на 139 години от избухването на Априлското въстание в този край. Той уважи и тържествата по този повод в Панагюрище и местността Оборище.

 

Стоилов присъства и на тържествата в Стрелча, посветени на 9 май – 70 години от победата над хитлерофашизма. Там бе открит и паметник на маршал Жуков. „Благодарение на участието на България в антифашистката борба и във втората фаза на войната, от страната не бяха анексирани територии“, заяви социалистът. Той призова да се пази мирът, да се поддържа политическият диалог за решаване на конфликтите и да се зачитат интересите на различните народи и цивилизации. „Само така ще постигнем справедливост и хуманизъм за всички хора“, заключи Янаки Стоилов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 5867 |06.04.2015 Стоилов: Ново разцепление в БСП внесе предложението за мандатността . 17| 5540 |26.02.2015 Янаки Стоилов: Вече ни управлява петорна коалиция . 4| 4851 |19.01.2015 Стоилов: АБВ да излязат от властта и тогава ще говорим . 29| 7720 |22.11.2014 Стоилов: Добре е да се премине към ново управление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads