Реклама / Ads
44| 14131 |05.02.2023 ПОЛИТИКА

Иван Костов: Президентът Радев говори като руски агент! Не правителството му, а ЕС и САЩ овладяха цените на електроенергията

.
Иван Костов
„Не може да има толкова мощни гласове на руски агенти за влияние в България. Не може да има такива мощни гласове и то да са по телевизията, а ние да очакваме българското общество да се ориентира правилно. Не е само тук този проблем, виждаме, че и в други страни го има”. Този заяви Иван Костов пред БНТ. Според него президентът Румен Радев говори като руски агент.
 

"Смешно е президентът да хвали служебното правителство, че е овладяло цените на електроенергията, защото това стана благодарение на ЕС и САЩ. Те се пребориха с Путин, а не нашето служебно правителство”, каза още той.


„Русия няма шанс да спечели тази война от технологична гледна точка, защото остана сама, извън глобалната икономика. Тя няма как да успее да произведе такива оръжейни системи. Нищо добро обаче не се вижда за България”. Този коментар направи Иван Костов пред БНТ във връзка с войната в Украйна.


„БСП са прави като казват, че не са изнесли оръжия за Украйна с техен подпис, ние сме продали оръжия, които са изнесени за Украйна. България не спечели от това, че не предостави безвъзмездна помощ, а продаде оръжия. Това не създава доверие в нашата Евроатлантическа принадлежност. Такива решения изтеглят България и я държат в периферията, където има съмнения, че сме достатъчно солидарни членове”, допълни Иван Костов.


Костов смята, че Борисов още управлява, тъй като всички ключови органи остават с несменени ръководства. "Блокирането на този парламент попречи на това изваждане от ключови позиции на пирамидата. Това е мафиотска пирамида, настанена в институциите на властта. Не може тази битка да спре посредата", каза той.


По думите му единственото ново на изборите е коалицията между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а другото ще бъде същото. Коалицията между ПП и ДБ има голям потенциал.

По думите му в България няма икономическа криза. "Икономическата криза в България, при положение, че има реален икономически растеж - няма. По теория няма. По всеобщото разбиране, това не може да се нарича икономическа криза", смята Костов. Според него обаче енергийното оръжие срещу Русия беше блокирано, но това не го е направило служебното правителство."


Иван Костов коментира, че България трябва да изпълни условията за Плана за възстановяване и устойчивост, каквито и да са те. "Те включват съдебна реформа, те включват подсъдност на главния прокурор", добави той.


Костов изрази мнение и по напрежението между България и Северна Македония, което се изостри вчера. "Позицията на България е изцяло върху европейските правила и стандарти. Ние не се отклоняваме от тях. Този, който се отклонява за съжаление вчера беше Република Северна Македония. В Европа такова нещо няма", каза Костов за неработещата граничната система на "Деве баир" и тайните списъци с български граждани.


"Властта в РСМ постъпи унизително и недопустимо спрямо българския народ "Отива български вицепремиер, вътрешен министър. Защо не поднесе цветя заедно със своя македонски колега? Къде е македонският му колега?", попита Костов.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4995 |01.02.2023 Христо Иванов: В ГЕРБ, БСП и ДПС ясно разбират, че тяхна коалиция ще е нетърпима . 1| 3958 |18.01.2023 Иванов за срещата с БСП: Пиарска опаковка, прикриваща обречения мандат . 33| 6110 |12.01.2023 Велизар Шаламанов: Тревожно е как президентът защитава Кремъл и блокира помощта за Украйна . 37| 6782 |08.01.2023 Христо Иванов: Трябва да има някакво договаряне между ПП и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads