Реклама / Ads
3| 5730 |22.01.2018 ПОЛИТИКА

Живко Георгиев пред Фрог: Румен Радев не допусна гафове и личностна деформация

.
Какво успя и не успя да направи за една година президентът Румен Радев? Социологът Живко Георгиев коментира пред „Фрог нюз”
 
Една година не е много време за президент, който няма в биографията си време на политическо школуване, не е минавал през училища за политици, не е бил партиен активист.

За всеки като него е необходима поне половин година да усвои длъжностният си репертоар, да разбере границите на своите възможности, да се ориентира в институционалната конюнктура, която е много различна от онази, от която той дойде. Така че за него първата година е на учене и самоопознаване в конкретната обстановка и новото качество.

Президентът успя да запази своя електорат в първата година на поста си. Все пак може би най-голямото постижение на Румен Радев е, че той не допусна някой гаф, нито пък личностна деформация, каквито сме виждали предходни години.

Смятам, че до тук Радев се справя достойно и изненадващо бързо усвои основните инструменти, на които може да разчита един президент. Не се главозамая, нито изпадна в пасторски или менторски високомерни наставления.

Наложи 5 пъти отлагателно вето върху закони и все имаше основания за това. Външнополитически също се държа уравновесено, в интерес на националните интереси. За мен голямо негово постижение е, че не се изкуши да се задълбочава и да прекалява с личния си пиар.

Вече за всички е ясно, че президентът ни си има индивидуално, непартийно поведение. Но не е безличен, има свои позиции и е коректив.

До края на мандата му има още много време, не са изключени сблъсъци с премиера, тъй като и двамата имат силно изразена характерност. Но едва ли Румен Радев ще търси такова съзнателно противопоставяне, той не влиза в махленски и интригантски сюжети.
Записа Аделина Делийска
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 12715 |18.01.2018 Ген. В. Григоров пред Фрог: Корупцията е държавна политика, Цветлин Йовчев да го питат защо допусна фалита на КТБ . 12| 7890 |16.01.2018 Елена Йончева пред Фрог: Ако Добрев твърди, че работя за разузнаване, да внесе сигнал в прокуратурата . 4| 6670 |13.01.2018 Вижте речта на Доналд Туск при откриването на естонското европредседателство . 2| 6595 |12.01.2018 Доц.Иво Инджов пред Фрог: Европрезидентът не видя протестите „под прозорците“ му в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads