Реклама / Ads
20| 8832 |04.01.2014 ПОЛИТИКА

Калфин отказа на Дончева

.
Ивайло Калфин
Червената интрига дали евродепутатът Ивайло Калфин ще е част от новата партия на Татяна Дончева завърши 1:0 за "Позитано" 20. "Нямам нищо общо с проекта на Дончева, не съм се виждал с нея отдавна, но да - имах разговор преди няколко дни със Станишев", заявява пред "Стандарт" Калфин.
 

Напусналата БСП адвокатка декларира ясно, че има нужда от нов ляв проект и започва партийното строителство за евровота, пише още вестникът. Слухове по жълтите павета завъртяха светкавично името на Калфин в паралелната лява листа. Още повече, че евродепутатът не беше включен в нито една от работните групи за кампанията на червените. Вчера стана ясно, че Дончева събира своите на работна среща на Богоявление, 6 януари. По същото време соцлидерът Сергей Станишев ще черпи с баница с късмети ресорните репортери в централата на БСП. Събитието е традиционно и в него се включват депутати и членове на Изпълнителното бюро.
"Пътувам за Брюксел на 5-и вечерта", каза още Калфин. И даде да се разбере, че в разговора със соцлидера е станало дума и за местата в червената листа за евроизборите. "Нормално е Станишев да води листата, бих се радвал и нямам претенции към челните места в нея", каза евродепутатът.

"Калфин като всички нас ще трябва да си избере компанията", заяви пък по Нова телевизия Дончева. И продължи: "Той ми е бил дълги години не особено симпатичен. Не смятам, че е електорално продаваем добре. Но не можете да си изкривите душата, че Калфин е един много грамотен политик и от евродепутатите на България сега той е най-добрият".

Близки до Дончева коментираха неофициално, че още поне 30 членове на БСП ще хвърлят партийни билети. Повечето били от организации в столичния район "Красно село". Запознати припомниха, че Симеон Славчев, председател на "КЛУБ 65" - основна партийна организация на червените там, подаде заявление за напускане на БСП заедно с Дончева. Очаква се адвокатката да обяви политическия си проект в края на януари.

От "Позитано" 20 дадоха да се разбере, че нямат притеснения за отлив на членска маса покрай новата лява партия. Идеята бе погледната скептично и от близки до експрезидента Георги Първанов. БСП ще обяви евролистата си на конгрес на 8 февруари. Пленум в края на януари ще гласува документите за него.   
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 6333 |26.12.2013 Калфин към британците: Българите работят много . 26| 6141 |09.12.2013 Калфин: ЕК няма да спре "Южен поток" . 16| 8140 |22.10.2013 Татяна Дончева: В районите с бежанци се върти схема за източване на държавни пари . 62| 10454 |17.09.2013 ПЪРДОН щяла да се казва новата формация на Първанов и Дончева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads