Реклама / Ads
16| 8807 |30.09.2015 ПОЛИТИКА

Р. Кънев: Медийната империя на Пеевски руши Реформаторския блок

.
Радан Кънев
Медийната империя на Пеевски руши авторитета на Реформаторския блок. Медиите на Пеевски действат като перверзен коректив на правителството - подкрепят една част от него, ГЕРБ, и с най-долни мерки действат срещу друга". Това каза по Нова телевизия на връх 40-ия си рожден ден съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев
 

Покрай местните избори се провежда координирана и целенасочена атака срещу кандидатите на Реформаторския блок от страна на ГЕРБ и ДПС, заяви Радан Кънев. Той даде за пример личната атака на Цветан Цветанов срещу Чавдар Трифонов, кандидат за кмет на Реформаторския блок във Варна. Според него Цветанов и медиите на Пеевски използват и една и съща риторика - като например да наричат кандидатите на реформаторите "независими", за да не им се приписва тяхната победа.

"Има дълбока неяснота в нашите избиратели доколко управлението е реформаторско и дясно или продължава стария задкулисен начин на управление. Равносметката ми за тази година е че и двете неща се случват. В  България промените вървят много трудно и силите, които дърпат страната назад много силно се олицетворяват от Делян Пеевски, но и от други."

Според Кънев има два начина как да се взимат големите политически решения в страната - единият вариант е между ГЕРБ и Реформаторския блок, заедно с по-малките коалиционни партньори. "Но винаги има и вариант ГЕРБ - ДПС."

Кънев защити кадровата политика на блока в различните комисии и правителството и добави, че тя е изградена върху идеята за личности, а не за постове. Като пример даде решението на Реформаторския блок да не издига кандидати за Комисията за защита на конкуренцията(КЗК), която трябва да бъде избрана в най-скоро време. Според Кънев политиците не трябва да се месят в тази комисия, тъй като тя се заминава с изключително важни теми - монополите и обществените поръчки."Не може в една развита държава КЗК да бъде определяна с някакви договорки, трябва да предложим личности, които да бъдат подложени на тест, преди да бъдат избрани", добави той.

В края на интервюто Кънев лансира идеята за предварителни избори за общ кандидат за президент на десните сили в България.













Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5363 |26.08.2015 Кънев: Не съм бил на инструктаж в САЩ . 0| 5510 |23.07.2015 Радан Кънев: От АБВ зависи успеха на съдебната реформа . 0| 5309 |16.07.2015 Р. Кънев: Правосъдната мафия искаше да скара Цацаров и Иванов . 0| 4896 |19.06.2015 Радан Кънев: Разминаваме се с ДПС по мажоритарния избор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads