Реклама / Ads
46| 5734 |09.10.2014 ПОЛИТИКА

Р. Кънев: За реформи ще извиваме ръце до счупване

.
Радан Кънев Източник: Булфото
Реформаторският блок е важен с резултата си и с позицията си в Народното събрание. Шанс за разпадане може да се върти в главите само на безумци. Ние пробиваме по един уникален начин сред младите избиратели.
 
Това каза Радан Кънев от Реформаторския блок в сутрешния блок на бТВ. В РБ има видими различия. Въпреки това ние създадохме една култура различията да не се замитат, а да се чуват, именно заради това сме уникални, посочи Кънев. След като се чуят различните позиции се достига до общата позиция на РБ. Според него някои крайни позиции в блока се дължат на младостта и неопитността на отделни политици.

Темата Бойко Борисов не седи в момента на масата. Ние сме за това да има правителство. Ние не желаем Реформаторския блок да участва в нереформаторско правителство. Това означава реформа в съдебната система, в здравеопазването, разследване на злоупотреби и т.н.. Нужно е да има мнозинство, защото без него няма как да се случат реформите.

Хубавото в РБ е, че всичко, което сме казали преди изборите го отстояваме и сега. Нашата позиция е, че е много по-добре е да има нови лица в управлението на страната. Кънев отново подчерта, че РБ предпочитат да се сформира дясно правителство. Ние сме длъжни да дадем на нашите избиратели реформаторско правителство. Първото нещо е реформаторската програма.

Попитан защо увъртат за коалиция с ГЕРБ, след като са членове на едно семейство с ГЕРБ (ЕНП), Кънев даде пример: Аз и с детето си съм едно семейство, но то не носи парите вкъщи. Общото между ГЕРБ и РБ е много, но има и различия. Не желаем кабинет на статуквото, кабинет за уреждане на обществени поръчки. Радан Кънев увери, че ще участват единствено в коалиция с кратък мандат и ясно очертани позиции. Това правителство ще има задачата да направи много тежки и спешни реформи. За да се постигнат реформите сме готови да извиваме ръце до счупване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 73| 8333 |06.10.2014 Радан Кънев: Няма да съм за кабинет с премиер Борисов . 95| 7653 |16.08.2014 Радан Кънев: Бизнесът ни се отчита в Банкя и в Бояна . 59| 9910 |03.05.2014 Радан Кънев: Европа ще изостави България . 106| 8003 |24.02.2014 Радан Кънев: Моята работа е Борисов да не е лидер на дясното

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads