Реклама / Ads
11| 5329 |20.10.2014 ПОЛИТИКА

Кунева: Експертно правителство без ясно лидерство не!

.
Меглена Кунева
Позицията ни е ясна и е базирана на нашата програма, която е известна. Ясно е, че след първите консултации има голяма степен на покритие и това е обнадеждаващо, и голяма стъпка в добра посока, каза по БНТ Меглена Кунева от ДБГ, част от РБ.
 
Нямало никакви съмнения в това как стои РБ. Ние изпратихме до Борисов извадка от нашите документи, които дават много точна представа за това как функционира блок, обясни тя.

Реформаторският блок заедно ще реши какви са следващите стъпки и какво е отношение на всички партии в блока по отношение на преговорите. Когато имаме политически сили с предварително прекъснат мандат, е ясно, че тези партии не могат да участват в едно градивно правителство в настоящия момент. Към тези партии спадат и политически лица, които са подкрепяли предишното правителство, заяви Кунева.

 

Само да се бърбори е крайно недалновидно. Аз искам РБ да стои тежко, стабилно и да имаме общо решение. По темата за бъдещия министър на правосъдието тя каза, че не знае откъде пресата си вади такива заключения (че ще бъде Кунева - б.ред.), но едно било сигурно, че винаги ще говори за правосъдие и реформи в тази система.

 

Бъдещата коалиция и парламент ще са сложни, затова трябва внимателно да бъдат обмислени. Трябва силна политическа отговорност, но за това е необходимо време. Не може да си разрешим втори път съставянето на експертно правителство, където няма ясно лидерство. Реформаторският блок е за Велико Народно събрание. Това е начинът да се проведе реформа в съдебната система. Ние сме наясно, че с 23 депутата не можем да предизвикаме избори за Велико Народно събрание. ГЕРБ ще си решат за коалицията и дали тя ще бъде с участието на АБВ. Дебати по тази тема можем да водим, когато стане ясно дали те ще участват в тази коалиция, каза още Кунева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5656 |16.10.2014 ГЕРБ и ПФ си стиснаха ръце за съставяне на правителство . 42| 6064 |15.10.2014 ГЕРБ и РБ не стигнаха до договаряне на стабилно мнозинство и правителство . 18| 6033 |15.10.2014 Кадиев зове за нови избори или късо програмно правителство . 11| 6000 |10.10.2014 Борисов : ГЕРБ няма да прави правителство с ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads