Реклама / Ads
68| 7486 |16.09.2013 ПОЛИТИКА

Кунева: Борисов да не използва Янев като "лошо ченге"

.
Бих искала да кажа на Бойко Борисов, че не е начина да използва Яне Янев да се сближи с Реформаторския блок. Това заяви пред БТВ лидерът на България на гражданите Меглена Кунева.
 

Няма да стане с ухажване, бой, ухажване, бой и да се използва Яне Янев като лошото ченге, а Бойко Борисов като доброто. Старая се да не използвам думи с "Я", отсече бившият еврокомисар.

"Искаме да приличаме на Германия, сега там предстоят избори, припомни Кунева. Никой обаче не се държи като Меркел. Там никой не кара някой да говори за политическите му опоненти. Реформаторският блок изгражда в момента лицето си. Направихме 12 теми, които са най-важни за страната ни, има пет работни групи, за да можем да предложим нещата, които трябва да се реформирай", заяви Кунева

На въпрос какво всъщност обединява различните партии в блока Кунева отговори, че това е самата реформа. Тя разкри, че когато е създавала партията си е настоявала тя да се казва Гражданска платформа, но „България на гражданите“ е надделяло, защото е призив за промяна. Партиите сега трябва да отстъпят назад, не съм против политическите формации, но е необходимо да има по-голям мажоритарен елемент, каза бившият еврокомисар. Вие излъгахте хората на мажоритарното поле, когато се кандидатирахте за евродепутат, а след това се отказахте, кога казвате истината, заяде се Генка Шикерова. Аз още по време на изборите казах че имам няколко цели – повишаване на участието във вота,  на партиен избор, а не на мажоритарен избор, оправда се Кунева. Какво направи Кристиан Вигенин и Ивайло Калфин, те предадоха ли своите избиратели, когато бяха избрани за евродепутати, а участваха в друго качество. Не заех удобното място на евродепутат, защото сега от време навреме щях да идвам на гости. „Истината е, че мечтая за това място на евродепутат. Срещу този шанс стояха 300 млн. за българската държава. Ако нямаше комисар до септември тези пари щяха да бъдат загубени“, каза Кунева. Ако страната отново има нужда от мен и донеса 300 млн. лв. аз пак ще го направя, добави тя.

В края на месец септември предстои висшия форум на „България на гражданите“, който ще реши дали да приеме нейната оставка от лидерския пост. Аз не бягам, отсече Кунева. Вие председател в оставка ли сте, продължи да повтаря въпрос подаден от апаратната Генка Шикерова. Аз съм такава, в каквото качество сте ме поканили, отговори Кунева. Вие в оставка ли сте, продължи да упорства Шикерова. Да, в оставка съм, заяви очевидния за всички с изключение на водещите факт Кунева. Това, което се случва в медиите е същото, което се случва в съдебната власт. Очаквам скоро да излязат доказателства и за това, намекна Кунева. Гражданският съвет е иновация, от която ужасно се страхуват лошите. Кой избра вашият граждански съвет, попита Шикерова. Кунева отговори, че в съвета са влизали хора, които сами са проявили гражданска инициатива и са дошли с препоръки към партиите в Реформаторския блок. Йонко Грозев и Найден Зеленогорски участваха от България на гражданите при обсъждането на имената, а решенията се взимаха с консенсус, отговори Кунева. Двама души с консенус, как става това, продължи да повтаря първосигнално въпросите от слушалката Шикерова без дори да помисли, че става въпрос за квотата на България на гражданите в Гражданския съвет. Ако искате елате и вие, иронично отговори бившият еврокомисар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 185| 6930 |07.09.2013 Борисов: Решенията на Орешарски се вземат на друго място . 79| 7268 |13.08.2013 ЕНП искала Борисов да остане само почетен председател в ГЕРБ . 106| 7869 |03.08.2013 Борисов: Да се вдигнат 100-200 хил. души и да уплашат управляващите . 268| 9529 |13.07.2013 Бойко Борисов: Когато десни партии казват с ГЕРБ -не, тогава с кого?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads