Реклама / Ads
0| 4940 |19.08.2022 ПОЛИТИКА

Кирил Петков: Ако е оптимално да не съм премиер, бих се отдръпнал. Следващият път ще подобрим нещата

.
Кирил Петков
Фокусът ни е колко дни остават до изборите. Оценихме грешките си и вярвам, че следващият път ще подобрим неща. Не нарушихме обещанието - борбата с корупцията и безпринципните сделки. Това каза по БТВ бившият премиер Кирил Петков.
 

Служебното правителство влезе в управление. Чакам да видя дали 7-те танкера, които бяхме договорили, ще бъдат взети. Надявам се, че ще. Смениха доста хора, но всеки ръководител има право на това да направи. Най-важното е да направят честни избори. 

Мисля, че щабът бе начална реторика.

 

Осъзнаха, че негативните думи не се оказаха верни. Хубаво е, че за отоплителният сезон ще има азерски газ. Видя се, че танкерите са на добра цена. Оставихме опция танкерите да бъдат потвърдени. Вярвам, че когато остават три дни от едно правителство, хубаво е цялата опция да го потвърди следващото правителство. Цената на газа от танкерите е 30 долара под цената на европейския пазар. За нас е важна сигурност за зимата. 

 

Не разбрах защо трябваше допълнително удължаване на срока. Алтернативата е да се търсят други такива сделки. Важно е да подсигурим едно ниво на сигурност. Танкерите покриват една трета. Азерският газ - една трета. Никой не знае дали газа за Европа няма да спре. 

 

Реално през цялото време гледахме най-практичното и сигурно за България. Запазихме опция да купуваме руски петрол. Когато няма по-добра възможност, поискахме това условие от ЕС. Този тип политика го запазваме. 

Ако “Газпром” си изпълнят договора, нищо лошо няма. Ние си имаме договор, какво да предоговаряме. 

 

Слушах го Делян Добрев и Борисов - договорихме два танкера без посредник. “Булгаргаз” си направи търгове и си купи от доставчици. Точка. Въпреки, че газът бе спрян за 24 часа, успяхме да договорим кораби и терминали в Турция. Всичко са политически лъжи. 

Който се опитва да се меси във вътрешната политика, ние като България трябва да си защитаваме интересите. Виждате ли каква е голямата разлика - когато видях, че България може да загуби шанса си за коалиционно правителство, аз се оттеглих. А Борисов се държи за властта, въпреки, че осъзнава, че това е пречка за неговата партия. В моят случай аз направих стъпка встрани. 

 

Ако видя, че е оптимално аз да не съм премиер, бих се отдръпнал. Вярвам на Асен Василев. Самите липси тепърва ще се нареждат. Ние припознахме тези хора /отцепниците от ИТН/. Те гласуваха против ГЕРБ. Никога ние не сме им предлагали нещо. Аз ги припознавам като част от “Промяната”. 

 

Бойко Рашков ще е част от листите на ПП, самите позиции не са уточнени. 

Осъзнахме с ДБ, че трябва да работим заедно, за да си довършим работата. Ние ще бъдем в следващото управление. С тях имаме различия, те са по-десни. нашите данни показват, че имаме шанс да имаме не 121, а много по-голяма бройка, така че да си довършим работата. 

 

Не ни интересуват евроатлантически коалиции. ПП няма да бъде в никаква коалиция с ГЕРБ на следващите избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4790 |23.06.2022 Кирил Петков: Страх ги е! Затова не могат да направят кворум . 0| 10865 |16.06.2022 Кирил Петков вдигна два юмрука в парламента . 0| 8728 |28.02.2022 Кирил Петков: Ще поискам оставката на министър Янев . 31| 9554 |09.02.2022 Петков: Съжалявам прокуратурата, щом се налага да й нося аз информация. Крайният списък е от 19 човека

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads