Реклама / Ads
8| 6184 |08.01.2020 ПОЛИТИКА

Кметът на Перник покани политиканите да поживеят на воден режим

.
Изключително грозно е, когато някой се опитва да извлече политически дивидент от такова голямо изпитание. Всеки, който иска да политиканства по тази тема, да дойде и да поживее в Перник 2-3 седмици и да види при какви условия живеем”. Това каза пред БНТ кметът на града Станислав Владимиров.
 

Най-тежките месеци за Перник ще са януари и февруари. Язовир "Студена" все още не се пълни, но се изпълняват всички мерки. Той посочи, че притокът в язовира е 120 литра, а оттокът не трябва да превишава 300 литра в секунда.


Кметът на Перник описа какви мерки са предприети: "Перник е подложен на голямо изпитание, вече се реализират основните краткосрочни и дългосрочни мерки, които са ремонт на двете пречиствателни станции, ремонт на водопроводите, ограничават се авариите и се подменя водопреносната и канализационната мрежа. Във Витоша падна сняг, но се надяваме да завали повече сняг. От пещерите от няколко дни започна изпомпването на вода, надяваме се да има дебит, за да се увеличи притокът. Има и огромен карстов басейн до "Студена", който също е част от плана да се използва".


Кметът на Перник е имал разговор с ръководството на "Стомана" - Перник и е категорично решено, че на този етап вода за промишлени нужди не може да се пусне.


А дали темата се използва политически, тъй като Станислав Владимиров отказа среща с лидера на БСП Корнелия Нинова, партията, от която е избран за кмет. "При тези главоболия последното, което ще коментирам, са политически изказвания. Надявам се дебатът за кризата в Перник да е в Народното събрание и да е по същество", каза той.


"Има армия от стотици чиновници, които трябва да отговарят за това, а се вижда, че има обективно несвършена работа, а всички на върха очевидно се опитват да избягат от отговорност", каза кметът на Перник. Той даде за пример, че като депутат е поставил въпроса за проблема с водата в Перник септември месец.


"Има огромен брой чиновници, които наблюдават "Студена" и изведнъж да се установи, че няма вода там... Тогава министрите отговориха чиновнически, че няма чак такъв проблем, а той гръмна само след месец и половина", каза Владимиров.


Относно отказаната среща с Нинова, кметът е категоричен, че няма промяна в неговата политическа принадлежност. "Не съм се отдръпвал, аз съм четвърто поколение социалист, но няма как да не постъпвам като кмет, а като партиен функционер, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7087 |29.12.2019 Нинова ще тества Гешев за отговорността на министри за кризата в Перник . 6| 7626 |19.12.2019 Радан Кънев предизвиква дебат в ЕП и ЕК за кризата с водата на Перник . 6| 6765 |02.12.2019 Борисов поиска оставката на областния управител на Перник . 7| 7344 |25.06.2019 Лозан Панов покани Данаил Кирилов да гледа случайното разпределение на дела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads