Реклама / Ads
5| 10154 |11.05.2017 ПОЛИТИКА

КОЙ изпрати на ”Атака” Светлозар Лазаров?

.
Лазаров стои плътно зад Волен Сидеров като гард Източник: БГНЕС
Странна близост между лидерът на „Атака” Волен Сидеров и бившият главсек на МВР Свеглозар Лазаров от времето на Пламен Орешарски, и безвремието на модела „КОЙ” се забелязва през последния месец.
 
Лазаров сякаш се е превърнал в нещо средно между охранител и доверено лице на Волен и стои зад гърба на лидера на „Атака” на всяко публично мероприятие.

Последната поява на двамата един зад друг бе на празненствата по случай Денят на победата-9 май, когато Сидеров и всички атакисти се включиха в т.нар. Безсмъртен полк, а Лазаров стоеше плътно зад гърба му. На 19 април бившият главсек цъфна на рождения ден на лидера на „Атака” с огромна икона.

 

Каква е връзката между един от най-доверените хора на Делян Пеевски от ДПС, монтиран от него като главен секретар на МВР, и националистът и борец срещу партията на Доган Волен Сидеров? Злите езици твърдят, че топлата връзка е именно Пеевски, който вече е поел „задачата” да се грижи за „Атака”.

 

Да сте чули Сидеров да говори срещу модела „КОЙ”? Напротив - по време на про  тестите срещу кабинета „Орешарски” през 2013 г. Сидеров обикаляше по улиците да издирва и „наказва” протестиращите.

 

Да сте чули Волен да протестира срещу Сараите в Бояна - символът на задкулисието в българската политика? Няма такова нещо. Според запознати добрите грижи на Кой са в основата на това добросъседство.

 

Назначението на Емил Караниколов за министър на икономиката от квотата на „Атака” доказва именно това. Повечето от членовете на „Атака” не бяха и чували името на Караниколов. Съдружникът на Волен в коалицията ПФ Валери Симеонов даже обяви, че се запознал с него едва при номинацията на Караниколов за министър.

 

Както Фрог единствен писа доколко Караниколов е номинация на Атака може да се провери в професионалната му визитка. В миналото той бе юристконсулт на Столична община, а през първият премиерски мандат на Борисов е назначен и за шеф на приватизационната агенция. През неговия мандат се състоят две ключови продажби – тази на „Булгартабак“ и сделката за Дипломатическия клуб, като и двете преминават в ръцете на КОЙ, при това по скандален начин.

 

Твърди се, че зад неговата кандидатура стои именно Делян Пеевски. Същата е историята и с „обезсмъртилия се” при злополучната акция в Лясковец Светлозар Лазаров.

 

Внезапната близост с лидера на „Атака” запознати свързват не с топли чувства между двамата, а с чисто прагматични интереси.

 

Лазаров е „топлата връзка”, с която следят Сидеров да не „кривне от правия път”. Току- виж решил пак да сваля новото правителство на Борисов, което не кореспондира никак с плановете на кръга „КОЙ”.

 

Тодор Александров

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9454 |06.04.2017 Проф. Христова за Фрог: Сидеров-рисков, Марешки-еднодневка . 9| 11150 |24.02.2017 Н. Марков: ДПС ни държи в смъртна хватка с ноу-хау . 15| 5184 |10.06.2016 В. Симеонов и Сидеров разговаряха след 7 години разлъка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads