Реклама / Ads
10| 12973 |22.02.2018 ПОЛИТИКА

Партньорски бой за назидание

.
Управленската коалиция между ГЕРБ и националистическите организации, обединени под шапката „патриоти” напоследък все по-неудържимо взе да се пука, а глинените й крака се заклатиха.
 
Кулата, която бе построена върху подвижни пясъци, вчера раздруса и лидерът на Атака Волен Сидеров, който директно нападна дясната ръка на премиера Бойко Борисов Цветан Цветанов. Директно в ефир по БНТ го нарече „ бивш милиционер и комунист от МВР”.

Все едно има бивши комунисти и бивши полицаи?!

Сидеров, за когото могат да се кажат много неща освен, че не е четящ,  разкритикува остро коалиционния си партньор и дори откровено го обиди. По аналогия от най-новата ни история – като Дмитрий Иванов, който преди време директно обяви, че тогавашният премиер Иван Костов първо трябва да прочете няколко вагона книги, пък тогава да си говори с него. Нещо подобно сега Волен каза за Цветанов.

"Например, закона за българския език, който сме подготвили отдавна. Промените в състава на КЕВР, които вдигнаха цената на водата. Тези теми не са важни за председателя на ГЕРБ, за него е важно да отстрани зам.-председателя на НС, защото ставало дума за народния съд. Аз по принцип много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм, социализъм и народен съд", гневно издума Сидеров. И накратко поясни, че гербаджийският лидер Цветанов се занимава само с щуротии, вместо да внимава във важните неща.

Само преди два дни и вицето Симеонов се изока мощно срещу коалиционния си авер и публично разказа, че политическият съвет на управлението не сколасва да се събере, поради заетости по линия на европредседателството.
С две думи призна, че във властта лявата ръка не знае какво върши дясната – или обратното.

Самите патриоти не спират да се джафкат помежду си за щяло и нещяло. Но, като едно семейство – ту се карат, заради медийно внимание, ту се обичат по време на избори, но се грижат за своите интереси в своя дом.

Въпросът е какво се случва с управлението на общия ни дом – България?

Вече няма как да се прикрива разнобоят сред партньорите от ГЕРБ и ОП, колкото и да ни замазват очите, че въпреки различията си, ще изкарат мандата си докрай, заради „националната сигурност и стабилност”.

Чия обаче?! Отдавна редовите данъкоплатци и избиратели нито се чувстват сигурни, нито стабилни.

Става все по-ясно, че коалиционните партньори едва се понасят и лицемерно, заради лична и партийна корист, продължават да се правят, че заедно теглят каруцата, подвиквайки си обиди от време на време.

Кой обаче има полза от това? И преди и сега - само онези, които всички ние пращаме във властта, независимо дали се наричат бивши или настоящи „комунисти от МВР”. И в това няма грам патриотизъм. Както го е написал истинският Патриот отдавна:
Патриот е - душа дава
за наука, за свобода;
но не свойта душа, братя,
а душата на народа!

Аделина Делийска
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8946 |22.02.2018 Караянчева: Не съм виждала Пеевски в парламента, не са много работните му дни . 9| 7386 |21.02.2018 Цветанов пак се заяде с президента Радев, бил говорител на БСП . 3| 4927 |20.02.2018 БСП застана зад Жаблянов . 1| 5357 |20.02.2018 Евробарометър: Българите не харесват родната си икономика, а само тази на ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads