Реклама / Ads
151| 9636 |15.07.2014 ПОЛИТИКА

И. Костов: За два мандата Искров не научи финансовите понятия

.
В България има пълна дестабилизация, която води до банкова криза и рухване на валутния борд.За два мандата Искров не научи банковите понятия.Само човек завършил Симеоново или Югозападния униврестит може да говори, че касиерката е ограбила 200 млн.КТБ може да бъде спасена от нейните вложители и кредитори.Ликвидирайки я, ще нарушат финансовата стабилност на страната. И ще падне валутният борд.Това каза в сутрешния блок на bTV бившият премиер Иван Костов.
 

Аз съм един от хората, които постигнаха стабилността на българския лев. Участвах в изграждането на банковата стабилност. Възмутен съм от това което се случва в момента, започна Костов.





Един смислен одит може да намери досиетата в КТБ. Те са поне на четири места.Те не могат да изчезнат.Ако прокуратурата е взела досиетата и се е намесила по време на одита, така че да намести своята проверка върху одита, тя на практика е препятстваала одита да завърши с резултат.Как може да искаш един одит да се проведе коректно, ако се взел документите на големите кредитори, посочи бившият премиер. Според него се прави опит да се наруши финансовата стабилност и фалит на държавата. Светът е такъв, че когато една страна се дестабилизира, се появяват външни сили, които завладяват страната. Подобна съдба имаха Аржентина и Украйна. Подобни събития няколко пъти са се случвали пред очите ми.

Моят съвет към БНБ е да направят програма, да се опре на нейните вложители и кредитори, да пусне облигации, да увеличи капитала, да мине на този режим. Да не товари българските граждани с пари.Може да бъде избегната дори външна помощ за банката. Разбира се, че мога да оправя тази банка. Аз съм оправил цялата държава. Мога да реша тази сложна задача.Много хора в България могат да я решат, категоричен бе Костов.

Нищо не ми дължи Цветан Василев, по никакъв начин не се отплащам за каквото и било. В банката са интересите на нейните служители и кредитирани от нея лица, които са обслужвани от нея, каза още Костов.

Пенсията на жена ми е запорирана там и понасяме щети като всички останали. Не съм вземал никакви кредити от КТБ Нямам фирми които да бъдат обслужвани, призна той.

Бившият премиер каза, че има нападение върху КТБ и даде пример с история от преди години.През 1996 г. започва да фалира ПЧБ на ДС. Загубват се 42 млн. долара и 7 млрд. лв Държавата се опитва да вземе останалите имуществени активи.В един миг новопоявила се фирма, представлявана от лице, което не е собственик, купува банката за 14 млн., при условие, че банката има 10 млн. Тоест получава я за 4 млн. и ограбва 200 000 души и 120 000 души.Това се нарича ограбване на банката.Сега се случва същото. Получава се обезценяване на капитала в банката.И пак ще се стигне до онази ситуация, която описах.

Решенията взети вчера при президента са съмнителни. Да се дадат 3,5 милиарда на една банка от държавата е странно. За миналата година банката има положителен ръст на приходите. Няма как тези милиони да са източени от банката, обвиненията че касиерката ги е изнесла са абсурдни. В момента сме свидетели на нападение срещу банката.  Това нещо се нарича ограбване на банка.

Как се прави? Никой не отговори, как обикновена служителка на СИБАНК стана мажоритарен собственик на тази банка.Тя получи при продажбата 220 млн. лв. и после си я купи. Как тези собственици са предали банката на тази г-жа знаят Кобургготски, Милен Велчев и Борисов, каза още Костов.Не мога да знам, как е станала банка на властта. През 2000 г. КТБ е 29-та от тридесетина банки.Скача по времето на Кобургготски, Тройната коалициея и най-вече Борисов, допълни той.

Сега се скриват следите на тези, които са получили кредитите.Те носят от една страна лихви, а от друга са обявени за несъбираеми. Това е невъзможно. Ако банката влезе в ликвидация, за да удовлетвори всички тези кредитори, тя трябва да продава на безценица, посочи Костов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 6123 |18.01.2013 Дянков: След 2 мандата излизаме от икономическия преход . 108| 7735 |22.11.2012 Иван Костов: ГЕРБ прехвърли негативите в нашия двор . 183| 7651 |29.06.2012 Иван Костов: Мониторингът на ЕК е унизителен за България . 188| 9945 |21.03.2012 Костов: Драшков е махнат заради “Белене” и разследвания за пране на пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads