Реклама / Ads
153| 9442 |12.05.2011 ПОЛИТИКА

Ив. Костов: Тежко му се пише на Борисов - или отива на избори, или ги губи!

.
Иван Костов
Путин заплашил Борисов "Ще ви оставя на студено, ако не реализирате руските проекти". Веднага след това Борисов отишъл да се оплаче в американското посолство, разказа Костов и обяви това за посегателство върху националната сигурност.
 

Компроматите вървят на долно ниво в пълна степен; свалят се кметове, атакуват се хора, особено ако се покаже кандидат, обяви по БТВ лидерът на ДСБ Иван Костов. Той отказа да участва в импровизираната анкета за прогнозиране на изборните резултати на този етап, защото кандидатите не били ясни, а нагласите на хората - много динамични. В Пловдив Синята коалиция има смелостта да издигне Илко Николов, осведоми той. Има страх сред всички партии да извадят рано кандидатите и това пречи на истинския дебат. Навсякъде има желание максимално да се забавят кандидатите.

България е парламентарна република, лидерите се мерят в парламента; президентът има преди всичко представителни пълномощия, макар и влияейки върху работата на институциите, но не може да изпълни предизборни обещания. Така Костов коментира апела  на Борисов за лидерски сблъсък на парламентарните избори. Привържениците на Борисов трябва да си отговорят на въпроса защо той се оттегля от постовете, които заема. Щом кандидатът на ГЕРБ ще е ясен през август, няма за кого друг да се направи успешна кампания, ако той не е Бойко Борисов, каза Костов.

Ако г-н Цветанов е кандидат на ГЕРБ, той няма да участва на втори тур, затова въпросът дали Синята коалиция ще подкрепи ГЕРБ бил неуместен. Само със своите гласове ГЕРБ не може да спечели избори на първи, коментира Костов.

Преговорите вървят добре и очакваме тази седмица да завършат
; имаме процедура и знаем как да се договорим, продължи тъмносиният лидер. Ако това действие завърши успешно, ще се даде силен старт на кандидатурите на за София и за президентския стол. Трябва да бъдем уважени за онова, което правим, поиска лидерът на ДСБ.

Борисов е в много тежка ситуация; той си дава сметка, че не отиде ли на избори сам, ще ги изгуби; затова ще обяви кандидатурата си едва през август; за да скъси дистанцията и недоволството, обясни Костов.

Ситуацията в страната откровено казано е кръпка - неуспешна политика на доходи и заетост, неудържане на инфлацията и неспособност да се привлекат инвестиции, коментира експремиерът. Общините не могат да си съберат приходите, вътрешният оборот е много зле; обществото прави оценка за липсата на антикризисна политика. Правителството трябва да влезе във война с монополите; правителствата навсякъде в демократичните страни воюват с тях, за да не се вдигат цените, препоръча Костов. В момента никой не може да внесе течно гориво на конкурентни цени, а от това губат всички, но най-много пенсионерите. Такава политика не може да бъде подкрепяна. Казвам съвършено директно, че това правителство не неутрализира монополите, каза лидерът на ДСБ.

Всичко е блокирано, цените и на лекарствата са монополно високи, източват здравната каса, а българските граждани бъркат в джоба си, за да доплащат за здраве почти половината, продължи Костов.

Основната причина да се оттеглят чуждите инвеститори от страната е, че пазарът е парцелиран. Вижте колко чужди инвеститори продадоха дяловете си в България, посочи той.

Ако правителството реализира Големия шлем на президента Първанов, ще се окаже, че аз не провокирам. Има заплаха за националната сигурност от страна на руския премиер Путин, който казал: "Ще ви оставя на студено, ако не реализирате руските проекти". Веднага след това Борисов отишъл да се оплаче в американското посолство, разказа още Костов, позовавайки се на информация на Уикилийкс. Важно е като премиер крил ли си това или си направил нещо, за да неутрализираш тази опасност, коментира Костов.

Той искрено пожела на българските медии и на БТВ да не са зависими. И напомни накрая, че президентът П. Стоянов е загубил доверие буквално за едно нощ и трудно може да се предвиди всичко отсега.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 156| 9269 |29.04.2011 Ив. Костов: Аз съм боен кон, но Малинов може да размаже Борисов на тенис . 119| 6838 |16.04.2011 И. Костов: Политиката на ГЕРБ е грешна . 119| 10126 |30.03.2011 Ив. Костов: ГЕРБ да не се преструват, че знаят отговорите на въпросите . 240| 8969 |28.03.2011 Костов: Сценарият „Сакскобургготски” се разиграва от ГЕРБ и БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads