Реклама / Ads
4| 5178 |14.01.2016 ПОЛИТИКА

Красимир Янков: ГЕРБ доказа, че не може да управлява МВР

.
Красимир Янков
За година и половина се правят три промени в Закона за МВР, ГЕРБ управлява и няма визия за сектор „Сигурност“. Това заяви народният представител от „БСП лява България“ Красимир Янков.
 
По думите му на вчерашната си пресконференция министър Румяна Бъчварова се е опитала да внуши, че има неоснователни обвинения към МВР. „Аз ще посоча само един факт - директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ обяви, че на територията на страната са локализирани 1300 участници в 250 организирани престъпни групи. В бюджета за тази година е предвидено МВР да неутрализира едва 25 групи. Това е отговорът ми към г-жа Бъчварова само с един пример“, посочи Красимир Янков.

Според народния представител вчерашната пресконференция е една демонстрация на слабост, а настоящото ръководство на МВР не се справя с функциите си. Янков обяви, че подготвяните промени в Закона за МВР намаляват капацитета на работата на служителите. „През 2013 г. предприехме конкретни действия за справяне с битовата престъпност. В този закон в момента също има възможност да бъдат ангажирани извънщатни сътрудници, които да подпомагат работата на разследващите полицаи, да се извършва превантивна дейност от специализирани полицейски сили. В същото време има неразбиране на този огромен проблем – битовата престъпност, и неразбиране за самата работа на служителите, защото МВР не са само полицаите, които българските граждани виждат на улицата – зад тях има комплексен труд на полицаи, които събират, обобщават и анализират информация, подготвят операции, други реализират тези операции. Ако всички тези служители бъдат сложени под етикета „чантаджии“, няма как да върви работата на органите на МВР“, отбеляза Янков.

Комплексната работа на служителите от системата на МВР дава реален продукт – сигурността на българските граждани. Според депутата от левицата това ръководство на министерството няма разбиране за работата на служителите и затова размахва пръст, държи тон на хората, защото те виждат, че нещо куца в работата на МВР, а това се отразява на живота на всички нас, каза още той.

„Лично аз се съмнявам, че сме готови да посрещнем новите предизвикателствата на времето, в което живеем, и това не касае само проблема с бежанците“, отбеляза Янков. Той допълни, че за последните 7 години, цели пет години и половина МВР се управлява от ГЕРБ и Бойко Борисов и всички обвинения към МВР трябва да бъдат насочени персонално към премиера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5699 |09.01.2016 Красимир Янков: Прокуратурата да направи проверка за даренията в МВР . 13| 5277 |16.12.2015 Цветанов: ГЕРБ не се нуждае от комплексиран партньор . 4| 4980 |05.12.2015 Миков: Кабинетът „Борисов 2“ повтаря матрицата от предишното управление на ГЕРБ . 8| 6229 |05.11.2015 ГЕРБ и РБ напъват да ни убеждават, че били единни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads