Реклама / Ads
2| 7417 |12.07.2017 ПОЛИТИКА

В. Кръстева за Фрог: Основните заседания на Председателството ще бъдат не в София, а в Брюксел, Люксембург и Страсбург

.
Велислава Кръстева
Аз не знам дали се изразих ясно, но се опитах буквално да възпроизведа онова, което чухме от вицепремиера Лиляна Павлова. Докато я слушахме в Комисията за НДК, г-жа Павлова каза, по памет я цитирам, че няма никакъв проблем за председателството, още повече, че е договорено председателството да бъде базирано основно в Брюксел и че имало такава практика.
 
Това каза за Frognews народната представителка от ДПС Велислава Кръстева.

Това означава, че основните заседания ще бъдат в Брюксел, Люксембург и Страсбург, а в България щяло да има една основна среща от 12 неформални срещи на министри и множество съпътстващи събития. На мен това ми направи впечатление.
Оттук следват много въпроси, на които се надявам да чуем отговори от трибуната на Народното събрание. Но не е лошо да ги задават и журналистите. За мен беше странно, че никой не реагира и в един момент си помислих, че може би грешката е в мен и не е баш така. После Павлова казала, че не била казала точно това. Ами да вземе да уточни, какво е казала. Защото в тази държава някой ту е казал, ту не е казал, обясни тя.

Защо България пропуска възможностите да е лидер в дискусиите за бъдещето на ЕС. Темите, които България има възможност и шанс да представи като домакин, ние май се оказва, че сме ги пропуснали. Това е задача на изпълнителната власт. Много се радвам, че няма да има проблем за председателството. Тревожно е ,че основните теми ще бъдат разглеждани в Брюксел. Искренно се надявам, да не съм права. Но ако такова нещо е договорено, за какво е тогава целият зор. Ако ще сме някакви формални домакини, защо е целият този ресурс, защо правим културна програма, защо се отделят милиони за сигурност, милиони за НДК и за строителен предприемач. С тези 54 млн. мисля, че излизат, може да се изгради цяла нова сграда, каза още депутатката.

Това няма общо с моята позиция за НДК. Държа да кажа, че във всички случаи това не отменя отговорността, че 17 млн. лв. някъде са бастисани. Очевидно не са за ремонт и това очевидно е нарушение. И тук е ясно, че трябва да има санкция. Ама Кунева била договорила. Ама нека това да се каже, дали тя е предала за пореден път националния интерес. Правела го е толкова пъти. Ако тя се е договорила за това, сигурно има такава практика, трябва да има и такава санкция, посочи още Кръстева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 9362 |06.07.2017 Доц. Георгиев за Фрог: Законопректът на Патриотите за езика замаскира истинските проблеми . 10| 11886 |06.07.2017 К. Рамадан пред Фрог: ДАНС са вързани с ислямски клеткаджии . 2| 6813 |26.06.2017 Само във Фрог: Задължават лекарите да изписват по-изгодни лекарства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads