Петък, 22 Септември 2017, 07:20
Frognews
2| 5625 |12.07.2017

В. Кръстева за Фрог: Основните заседания на Председателството ще бъдат не в София, а в Брюксел, Люксембург и Страсбург

.
Велислава Кръстева
Аз не знам дали се изразих ясно, но се опитах буквално да възпроизведа онова, което чухме от вицепремиера Лиляна Павлова. Докато я слушахме в Комисията за НДК, г-жа Павлова каза, по памет я цитирам, че няма никакъв проблем за председателството, още повече, че е договорено председателството да бъде базирано основно в Брюксел и че имало такава практика.
Това каза за Frognews народната представителка от ДПС Велислава Кръстева.

Това означава, че основните заседания ще бъдат в Брюксел, Люксембург и Страсбург, а в България щяло да има една основна среща от 12 неформални срещи на министри и множество съпътстващи събития. На мен това ми направи впечатление.
Оттук следват много въпроси, на които се надявам да чуем отговори от трибуната на Народното събрание. Но не е лошо да ги задават и журналистите. За мен беше странно, че никой не реагира и в един момент си помислих, че може би грешката е в мен и не е баш така. После Павлова казала, че не била казала точно това. Ами да вземе да уточни, какво е казала. Защото в тази държава някой ту е казал, ту не е казал, обясни тя.

Защо България пропуска възможностите да е лидер в дискусиите за бъдещето на ЕС. Темите, които България има възможност и шанс да представи като домакин, ние май се оказва, че сме ги пропуснали. Това е задача на изпълнителната власт. Много се радвам, че няма да има проблем за председателството. Тревожно е ,че основните теми ще бъдат разглеждани в Брюксел. Искренно се надявам, да не съм права. Но ако такова нещо е договорено, за какво е тогава целият зор. Ако ще сме някакви формални домакини, защо е целият този ресурс, защо правим културна програма, защо се отделят милиони за сигурност, милиони за НДК и за строителен предприемач. С тези 54 млн. мисля, че излизат, може да се изгради цяла нова сграда, каза още депутатката.

Това няма общо с моята позиция за НДК. Държа да кажа, че във всички случаи това не отменя отговорността, че 17 млн. лв. някъде са бастисани. Очевидно не са за ремонт и това очевидно е нарушение. И тук е ясно, че трябва да има санкция. Ама Кунева била договорила. Ама нека това да се каже, дали тя е предала за пореден път националния интерес. Правела го е толкова пъти. Ако тя се е договорила за това, сигурно има такава практика, трябва да има и такава санкция, посочи още Кръстева.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Какво става? Борисов започна да изпълнява предизборните обещания на БСП 5| 3041 |21.09.2017 . Радев отговори на Борисов да говорят лично за ”Грипени”-ите 4| 2850 |21.09.2017 . На Балканите духат ветрове на промяната, ще съумеем ли да се възползваме този път от тях 1| 2955 |20.09.2017 . БСП се изказа по казуса ”Емко”: Не сме нито на едната, нито на другата страна 3| 2608 |20.09.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах