Реклама / Ads
0| 6723 |16.06.2022 ПОЛИТИКА

Лена Бориславова: Случилото се в зала днес е преврат

.
В зала днес се случи преврат. Доволни ли са избирателите на ДПС, че се гласува заедно с “Възраждане” и че можем да видим Костадин Костадинов, че преговаря с Тошко Йорданов и Десислава Атанасова. Договарят нещо. Говорят активно. Имаме нова коалиция, която иска да спре промяната, която иска да върне стария модел и която превръща присъствието си в НС в оцеляване на всяка цена.
 

Това заяви пред bTV говорителката на кабинета Лена Бориславова. 


По думите й "Продължаваме промяната" е доказала точно обратното - че няма да се съгласи на безпринципни коалиции. 


.
Снимка: Христо Петров - Ицо Хазарта


За вотът на недоверие Бориславова посочи, че има нужда от време, което да се даде на народните представители да преценят как да гласуват. 


“Премиерът пое ангажимент да се опита да направи възможното и принципното, за да не се ходи на нови избори в момента. Това ще постави в риск доста процеси, включително Планът за възстановяване. От ПП няма да правим на всяка цена безпринципни коалиции и оставането ни във властта не е ултимативно”, допълни Бориславова. 


По думите й е станало ясно коя е новата коалиция, но тя не отговаря на вота на българските граждани.


От ПП не се страхуват от избори, заяви Бориславова и посочи, че формацията ще спази процедурата при раздаването на мандатите от президентството, ако се стигне до това след вота на недоверие.


"Случилото се днес е вододел, за който ставаше дума през последните дни и седмици. Въпросът беше какво следва от тук нататък и дали с този избор, който направиха тези 125 депутати те избраха да пратят България напред в бъдещето, или предпочетоха да я върнат назад в миналото, да повторят историята и да лишат от едно по-добро бъдеще голяма част от обществото. Една малка част от народа и бизнеса всъщност е много доволна от случилото се, вероятно. Отново ще бъдат оставени на спокойствие, да прекарват наркотици през границата, да има пестициди на трапезата, да няма контрол. Всичко, което през последните 6 месеца бе постигнато, ще бъде отменено. Може би “Лукойл” ще спре да плаща данъци, ще спре граничния контрол на рафинерията, може би да бъде възстановено спецправосъдието и други такива красиви неща от миналото, които да се върнат в бъдещето", посочи Бориславова. 


Според нея за разломът в коалицията е имало сигнали още в началото, но от "Продължаваме промяната" са го отдавали на "прояви на темперамента на господин Трифонов и компания". 


"С натрупването се разкри, че става дума не за особеност на характера, а особеност на уговорките и целите, с които се е влязло в коалицията. Първото голямо напрежение бе по повод контрола за това как трябва да се изплащат натрупаните суми на строителни фирми, които както се оказа в 80-90% от случаите са извършвали незаконосъобразни ремонти и други подобни невъобразими ситуации", обясни Бориславова. 


По думите й не става дума за лична вендета, а установените факти са резултат от работата на междуведомствена работна група между Министерство на финансите и МРРБ. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8231 |28.05.2022 Лена Бориславова след коалиционния съвет за РС Македония: Това правителство няма да предаде националния интерес . 0| 13633 |03.04.2022 Лена Бориславова: Има „перверзни“ ситуации, в които ръководството на една болница взема стотици хиляди . 11| 6395 |22.04.2021 Елена Йончева с анамнеза на кунтузената Борисовщина и още . 34| 11493 |16.02.2021 Елена Йончева: Премиерът ще бъде викан в ЕП докато не стане ясно кой и как управлява България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads