Реклама / Ads
35| 10987 |05.02.2015 ПОЛИТИКА

Мая Манолова си рита канчето в БСП?

.
Мая Манолова
Още на семинара в Пловдив председателят на ПЕС Сергей Станишев подчерта, че в БСП трябва да се поучат от ГЕРБ. Гербаджиите били година в опозиция, но не отронили нито дума за неуспехите на лидера си Бойко Борисов и управлението му. За дисциплина в партията говори и лидерът на БСП Михаил Миков. Точно на този семинар пък Мая Манолова и Кирил Добрев, заговориха за "МОЛ за леви идеи", което внесе разнобой в партийните редици още в хотел "Санкт Петербург".
 
Сега въпросът за държането на червеното кюстендилско острие като вътрешна опизиция бил поставен остро на заседание на Изпълнителното бюро на червената партия. Недоволството избило и от двете страни.

След заформения скандал Манолова споделила с най-близките си, че е готова дори да напусне БСП, след като новаторските и идеи не намират подкрепа сред болшинството от социалистите в ръководството на партията. Източници от "Позитано" разкриха, че срещу някои от нейните идеи са били и председателят Михаил Миков и говорителят Атанас Мерджанов и ред други видни социалисти.

"Шило в торба не стои", това бе коментарът на червен депутат за случилото се. Той припомни, че Манолова бе кандидат за лидер на лявата партия през миналата година, но не събра необходимите гласове. Тогава тя подкрепи сегашния лидер, но в няколко десетки изказвания, говореше за промяна и тотални реформи в БСП, за които в партията не бързаха.

Зад оформилия се тандем Манолова- Добрев стои и бившият говорител на БСП Ангел Найденов. Идеята им "БСП да започне да работи с периферията и така да стане живо място, а не мавзолей на социализма", се подкрепя и от други млади социалисти и депутати, но с негодувание от по-опитните. Кирил Добрев неведнъж е заявявал своето негативно отношение към Димитър Дъбов и някои от другите по-стари социалисти, които той счита за виновни за сегашното състояние на партията и загубата на избори през последните години.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 13127 |24.01.2015 Манолова: Програмата на ГЕРБ - локум, сборник от мечти . 17| 5121 |22.01.2015 Манолова: Сметната палата е модел на новата власт - коалиция 4+ . 18| 5356 |20.01.2015 Манолова лъкатуши за коалиция с АБВ . 9| 5549 |03.01.2015 Менда Стоянова би Манолова на парламентарната трибуна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads