Реклама / Ads
48| 8011 |01.06.2014 ПОЛИТИКА

Реформа в БСП; Станишев хока, иска оставки

.
Сергей Станишев
Лидерът хока партньорите в левицата, иска оставки по места. Лошите резултати на Столетницата на евроизборите ще бъдат гледани буквално под лупа и не е изключено с партийните си постове да се разделят общински и областни лидери на партията.
 

Соцлидерът Сергей Станишев готви промяна в БСП. Тя ще засегне партията на всички нива, като се започне от Изпълнителното бюро и се стигне до общински структури, пише Стандарт. Все още персоналните промени на "Позитано" 20 се анализират, но със сигурност Станишев ще предложи промени в Изпълнителното бюро, които трябва да бъдат гласувани на заседание на Националния съвет на БСП идната събота. Пленумът не е насрочен официално, но материалите за него се подготвят на пълни обороти, уточниха лаконично от централата на БСП.

Чисто технически в Изпълнителното бюро ще влязат новият младежки лидер Вероника Делибалтова и шефът на столичните социалисти Калоян Паргов. Двамата стават част от ИБ на БСП по дифолт, тъй като заемат местата на своите предшественици - Явор Гечев и Анна Янева, които са зам.-министри в кабинета "Орешарски". Соцлидерът Станишев е разкритикувал на заседанието на ИБ на БСП в петък вечерта медийната политика на правителството, като е дал да се разбере, че не е доволен от промотирането на провежданите политики от отделните министерства.

БСП е мандатоносител и ще настояваме това ясно да проличи, казал Станишев на своите. Кабинетът има вина за слабия резултат и по друга линия. "Една значителна част от членовете и симпатизантите на БСП очевидно не припознават правителството, като кабинет, в което участва БСП. Това е един от въпросите, който предстои много сериозно да бъде дискутиран на разговорите и с нашите партньори в управлението в лицето на ДПС и с министър-председателя", подчерта говорителят на БСП и настоящ военен министър Ангел Найденов. Като проблем той определи и "вътрешнопартийната ситуация". По думите му в немалка част от партийните структури има затваряне, изолиране и неспособност да бъдат привлечени активните хора, както в кампанията, така и в гласуването. Той разкритикува и коалиционните им партньори в "Коалиция за България", като посочи, че е нужно техните ръководства да се ангажират по-активно с кампанията. Причината за слабия резултат на БСП ръководството на партията вижда и в АБВ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 10133 |31.05.2014 А. Тодоров: Натовска операция трябва за свалянето на Станишев . 53| 6782 |30.05.2014 Станишев: Никога не съм казвал, че ще ставам евродепутат . 148| 8238 |30.05.2014 Станишев: Няма да се откажа от евродeпутат? . 52| 7248 |29.05.2014 П.Стоянов:ДСБ и Костов стряскат съюзниците в Реформаторския блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads