Реклама / Ads
41| 8553 |04.10.2013 ПОЛИТИКА

Местан: Комисия ще разследва "калинките" в администрацията

.
Дори и онези скандални случаи, за които разполагам с документи, са достатъчно основание за иницииране на временна анкетна комисия, която да проучи всички скандални назначения на ГЕРБ. Проектът за съставянето на комисията е готов. Това заявява председателят на ДПС Лютви Местан в интервю за в-к “24 часа” по темата за “калинките” в администрацията.
 

“Този проект ще бъде включен в дневния ред следващата седмица. Нека изчакаме работата на анкетната комисия, в която бих искал да участват и депутати от ГЕРБ”, каза още Местан. “Бихме искали докладът на комисията да съдържа само безспорни факти. А фактите са нелицеприятни”,казва още в интервю за в-к “24 часа”

По адрес на назначенията, правени от ГЕРБ, той обясни: “Стигнаха до партийна санкция за назначаването дори на обслужващия персонал в училищата”. Местан прогнозира, че проверката ще установи, че почти няма случай някой да е предложен от ГЕРБ за длъжност, която се заема с конкурс, и да не го е спечелил впоследствие. “Начинът, по който кадрува ГЕРБ, е в абсолютно противоречие с духа на Закона за държавния служител и професионализма и експертността.

“Тук под “калинки” вече разбираме не само лицата с фалшива диплома, а и тези, които не покриват изискванията”, уточни Местан.

Друго прегрешение на ГЕРБ, според Местан, е избирателността при възстановяване на ДДС. “Оказва се, че това е ставало на избирателен принцип – не по реда на възникване на задължението, а според това коя фирма е приближена на властта”, посочи той.

“Революционна стъпка ще е и възприемането на касовия принцип – става въпрос за касово следене на ДДС, което ще натовари администрацията, но ще минимизира риска за санкции за конкретните бизнес субекти и ще сведе до минимум риска за източване на ДДС”, обясни лидерът на ДПС.

Той коментира и напрегнатата обстановка в парламента. “Вотът на недоверие е солиден и краен инструмент на опозицията и не може да се превръща в парламентарно ежедневие. Това е смъртта на вота на недоверие. Всичко, до което се докосва ГЕРБ, се разрушава, делегитимира се”, смята Лютви Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5972 |03.10.2013 И Волен начело на парламентарна комисия . 32| 6994 |29.09.2013 Местан: ГЕРБ превръща Пеевски в параван . 12| 7838 |26.09.2013 Дават Филип Златанов на собствената му комисия . 81| 7059 |15.07.2013 Местан: ДПС е готова да мине през чистилището

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads