Реклама / Ads
14| 5224 |31.05.2015 ПОЛИТИКА

Миков покани водещата на "Събуди се!" в БСП

.
Михаил Миков
Лидерът на БСП Михаил Миков отклони отговора на водещата на сутрешното предаване по Нова телевизия да каже, дали Георги Кадиев е изгонен от парламентарната група на БСП и дали бившият депутат Страхил Ангелов е напуснал БСП. За сметка на това заяви, че много млади хора влизат в партията и покани водещата да го стори и тя.
 
"Не знам дали има напуснали. След като във вестниците го пише значи е вярно. Не знам, ще проверя", обяви Миков в предаването "Събуди се" по Нова телевизия и веднага поясни, че че в партията се вливат много нови членове. "Каня ви и вас", каза той дори на водещата на предаването. По случая Кадиев той заяви, че студиото не е място, където се решават подобни проблеми.

Лидерът на БСП категорично заяви, че няма партията да подкрепи промените в Конституцията. Подготвените промени в Конституцията няма да направят магистратите по-почтени, правораздаването няма да стане по-бързо и няма да изчезне корупцията в съдебната власт. Точно заради това „БСП Лява България" няма да ги подкрепи в пленарна зала. „Няма да излизаме обаче срещу всяко предложение".

Миков дори предупреди, че сред заложените промени в Конституцията, свързани със съдебната реформа, има такива, които не само няма да ускорят, но и ще забавят родното правораздаване.

„Зад тези идеи стоят кадрови намерения. Зад опаковката и лозунга за реформа става въпрос за интерес за овладяване на системата", алармира още „червеният" председател. По отношение на подадената от ГЕРБ ръка и предложението им новата парламентарна комисия за изготвяне на конституционните промени да бъде оглавено от социалист, Миков посочи - „и ние подадохме ръка и влязохме в комисията".

„Във всяко етническо напрежение има социален елемент", е коментарът на лидера на „БСП Лява България" за случващото се в Гърмен. Според него в основата за всеки подобен проблем стои бедността и данните, че в България живеят 3,4 млн. души под линията на бедността.

Михаил Миков потвърди, че ще има среща с Георги Първанов, на които ще обсъдят включително и съвместни кандидатури за кметове на местния вот.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5289 |29.05.2015 Миков: БСП подкрепя Станишев за втори мандат като президент на ПЕС . 4| 5070 |26.05.2015 Миков: За да има България е важно наследството на нашите учители . 3| 4833 |21.05.2015 Миков не отговори дали ще иска оставката на Др. Стойнев . 42| 6422 |08.05.2015 Миков поднася венци за 9 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads