Реклама / Ads
5| 5086 |18.02.2016 ПОЛИТИКА

Миков: Поклон пред Апостола! Той изгуби себе си, за да спечели за народа!

.
Михаил Миков
Липсва такава нагласа у съвременните ни водачи – че не личният, а общият успех, е главната цел.
 
„Почитаме паметта на Апостола на свободата. Да сведем глава пред подвига на великия българин, който изгуби само себе си, докато се опитваше да спечели за цял народ!”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по повод 143-та годишнина от обесването на Васил Левски. По думите на Миков „днес толкова много се усеща липсата именно на такава нагласа, когато говорим за съвременните български водачи – настоящи или стремящи се към властта – да работиш за другите, за хората от твоята общност, за твоя народ, със себеотрицание и с ясно съзнание, че не личният, а общият успех, е главната цел”.  

„Липсва ни усещане и за това, че сме постигнали ‘чиста и свята република’, какъвто завет също ни е оставил Дяконът”, отбелязва лидерът на левицата. „Република имаме, но тя не прилича на нищо чисто и свято, с всичките скандали и интриги, частни интереси и ширеща се корупция, които определят дневния й ред, вместо проблемите на хората и приоритетите на държавата. Социална държава нямаме, а демократичната и правовата, доколкото ги има, се подкопават ежедневно с действия и бездействия на политици, за които личната амбиция винаги ще стои над каузата на общността”, посочва председателят на БСП.  

 

Наричаме Левски идеолог и организатор на българската национална революция. Според Миков това определение е толкова съдържателно, че можем и в него да прочетем завет: „Защото днес ни е нужно да заложим точно на идеите, да бъдем по-организирани и последователни в тяхното прилагане и да успеем в една съвременна българска революция – тази, която ще възстанови солидарността и справедливостта в нашето общество, ще смекчи неравенствата и ще върне равновесието, ще възроди надеждата за бъдещето на България”, заявява Михаил Миков и завършва: „Поклон пред Апостола! Да живее България!”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4803 |16.02.2016 Миков: Отделянето от ЕК на България от Румъния - оценка за борбата с корупцията . 14| 8205 |15.02.2016 Реформатор заподозря детронация на Пеевски или предсрочни избори . 9| 5451 |11.02.2016 Миков: Синдиците на КТБ са манипулирали влогове . 6| 4919 |10.02.2016 НС отхвърли предложение на БСП за диалог с руската Дума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads