Реклама / Ads
0| 6193 |09.09.2022 ПОЛИТИКА

Министър Христов разкри: Има политическо решение на Москва ”Газпром” да не работи с България

.
Росен Христов Източник: БГНЕС
Министърът на енергетиката Росен Христов призна, че решението на Газпром да не работи с България не е свързано с икономика, бизнес, начин на плащане, а е политическо решение на Москва. Той заявява, че България ”няма как да плаща в рубли”, а единственият начин е, както го правят ”Гърция, Унгария, Германия и други страни”.
 

"Все още обсъждаме възможността на политическо ниво. Но преговорите с "Газпром" не са толкова прости, колкото си мислят хората. Има решение в Русия "Газпром" да не работи с нас. Не знам доколко това е официално или не. Но ние се опитваме да изпратим съобщение до Русия, че сме готови да подновим преговорите в рамките на настоящия договор. При определени условия и това са условията, предоставени от Европейската комисия, които Германия също следва.", посочва той в интервю в Капитал.


"Не можем да плащаме в рубли, разбира се. Ние посочихме, че единственият начин, по който можем да платим, е начинът, по който плащат Гърция, Унгария, Германия и други страни. Ние изобщо няма да се отклоним от европейската политика.", обяснява той.


Гръцката газова компания също е държавна собственост, унгарската газова компания също е държавна собственост, няма разлика между държавна и частна собственост, защото всички разпоредби и санкции се прилагат еднакво както за държавни, така и за частни компании. В Германия разпоредбите са същите. Така че там също няма значение дали е частна или държавна собственост - разпоредбите са разпоредби. Това, което посочваме, е, че в тази рамка сме готови да възобновим и да получим количествата, които ни се полагат. Ако те не са доволни от това, ние няма да възобновим доставките на газ с "Газпром", много е просто.", казва още той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5687 |25.08.2022 Аламанов: Много рядко е един военен министър да започне да говори за енергетика . 0| 31218 |13.08.2022 Министър Демерджиев: Гешев може и да няма диплома. Петков е пречил на статуквото . 0| 14385 |29.07.2022 Пеканов ще е вицепремиер, а гл. секретар на Радев ще е военен министър в служебния кабинет . 0| 15742 |03.07.2022 Памет: Дипломати и външен министър на Москва отвличат български премиер със самолет!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads