Реклама / Ads
18| 6127 |20.11.2012 ПОЛИТИКА

Найденов: Тройната коалиция се финансираше чрез заменки

.
Мирослав Найденов
От опозицията се опитват да замажат и прикрият темата със заменките, но колкото и да не им се иска, въпросът не е приключен.
 

Когато тройната коалиция управляваше, тя не осигуряваше на хората евтини дърва за огрев, а се чудеше с кой свой близък да направи заменка, заяви в студито на сутрешния блок на TV 7 министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Ние променихме Закона за горите. По този начин прекратихме тази порочна практика. България може да бъде осъдена за нерегламентирана държавна помощ от ЕК. Това е големият проблем. Ако ЕК отсъди, че това е нерегламентирана държавна помощ, има два варианта. Първият е хората, които са направили заменките, да си доплатят остатъка. Ако те откажат, държавата трябва да намери механизъм, за да си прибере тези пари или да си върне горите, разясни Найденов. Това ще доведе до дълги съдебни дела.

Хората, които са направили заменките, са дали големи рушвети, за тези сделки. Парите са взети от тройната коалиция. Тя се финансираше по този начин, разкри министър Найденов. Доказателства има и в колективни решения на Министерски съвет. Заменяно е от Балчик за Белоградчик, категоричен беше той. За да бъдем коректни, трябва да кажем, че е имало и нормални заменки, но за съжаление те са твърде малко. Сергей Станишев ще трябва да даде обяснение. Той ще изпадне в конфузна ситуация като лидер на ПЕС, за да обясни как са станали тези неща по време на неговото управление.

Министър Найденов обеща за пореден път, че поскъпването на хляба и храните няма да е голямо. „На стоковите борси поскъпнаха фуражите. Това няма как да не се отрази на цените. Ние правим всичко възможно да отговорим на този процес. Държавата плати по 200 лева на крава и по 40 лева на овца. Само в рамките на месец вкарахме близо един милион в животновъдството. Всичко това е с цел да задържим цените”, каза Найденов. Неговата индикация за това как си върши работата е да отиде в кварталната бакалия и да попита какво мислят хората. „Засега никой не ме е набил и повечето хора са доволни от това което правим”, похвали се Найденов.

Министърът коментира и идеята ГЕРБ да подкрепи кандидат за конституционен съдия, издигнат от СДС. „Това е добро решение. СДС е марка и както премиерът заяви, ГЕРБ ще подкрепи един такъв кандидат.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 241| 12923 |30.06.2012 Костов бие тревога: БСП може да се върне на власт с тройна коалиция . 53| 7343 |28.05.2012 НДСВ: В следващия парламент ще управлява ’коалиция на възможното’ . 84| 15411 |15.05.2012 М.Андреев: Синята коалиция днес е гей брак, неполезен за десните . 59| 11959 |14.05.2012 Н. Нейнски брани Синята коалиция; Б. Марков не я ще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads