Реклама / Ads
3| 7246 |22.01.2020 ПОЛИТИКА

Нигяр Джафер: ГЕРБ се страхува от реформите и непопулярните мерки

.
Нигяр Джафер Източник: БГНЕС
Страхът от това как ще се предприемат реформаторските стъпки води до популизъм. ГЕРБ игнорират проблемите и бягат от непопулярните мерки. Така зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер коментира състоянието на правителстовото.
 

"Има непопулярни мерки, които ГЕРБ трябваше да предприемат. ГЕРБ управлява 11 години, това е достатъчно време за промяна", коментира тя пред Нова телевизия.

 

Джафер се очуди, че вотът на недоверие е насрочен за петък, обръщайки внимание, че обикнове се свиква малко след като е внесен. Тя допуска, че управляващите не са готови за този дебат. ДПС обаче ще бъдат в пленарната зала и ще участват в дискусията по вота, увери Джафер.

 

Какви са правилата за вота на недоверие?

 

"Независимо какъв ще бъде изходът от гласуването, имаме огромен проблем, че нямаме ценностно мнозинство. Гласуването на бюджета и на вота на недоверие показват кой е опозиция и кой не. Нашият принцип не е непременно Стани, за да седна. Ние искаме страната да се управлява с конкретни действия", посочи още депутатът от ДПС.

 

Тя коментира, че има правителство на малцинството, а малкият коалиционен партньор се е разпаднал с отлюспването на Атака. По думите на Джафер освен да създава хаос, Обединени патриоти не правят нищо друго, освен да създават проблем за правителството.

 

ДПС подкрепи внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета заради цялостен провал в полтииката на околната среда. Повод за исканата оставка на правителството са кризата с безводието в Перник и скандала с внасяне на незаконен боклук в България. От БСП са готови с аргументите си, защо третият кабинет на Бойко Борисов се е изчерпал и трябва да слезе от власт. От ГЕРБ пък се чува основната теза в своя защита, че ВиК мрежата е строена преди доста години, когато на власт са били социалистите, сега просто се появява проблемът.

 

Самият Борисов досега беше лаконичен в коментара си по искания вот. Още през декември той заяви, че не приема критиките на БСП, по време на които са били спрени еврофондовете за екология .

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10092 |17.01.2020 Борис Попиванов: Победите на ГЕРБ през 2019-а вземат своите жертви . 10| 9418 |17.01.2020 ”Демократична България”: АМ ”Струма” е скоростният път към провала на ГЕРБ . 6| 7320 |11.01.2020 Мая Манолова: Министрите на ГЕРБ са под политически чадър . 8| 9247 |30.12.2019 Политолог: Моделът на управление ГЕРБ-ДПС се затвърди през 2019 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads